• Modern gyermekmedencével bővítették a szezonálisan működő termálfürdőt, aminek egyből megugrott a vendégforgalma.

  • Fedett medencével is bővítenék a fürdőt.

A tapasztalatok szerint a termálfürdőknek muszáj időről időre valamilyen újdonsággal előrukkolniuk, mert a vendégek elvárják a fejlesztéseket. Ahol pedig valamilyen beruházás megvalósul, ott ez a vendégszám felfutásához vezet. Jó példa erre Budapesten a Paskál Fürdő fedett résszel való bővítése, ami után az előzetesen kalkulálthoz képest is háromszorosára nőtt a vendégszám.

Úgy tűnik, hogy ez kicsiben is igaz. A szezonálisan működő Jászárokszállási Termálfürdő esetében egy 55 millió forint értékű beruházást valósítottak meg az elmúlt évben. Apróságnak tűnhet, de a kis hárommedencés fürdő szempontjából nagy előrelépés volt, hogy ebből a pénzből egy modern gyermekmedencét tudtak kialakítani.

Az Eleven Kft. kivitelezésében felépített medencét árnyékolókkal, valamint különféle élményelemekkel szerelték fel, ezek közé tartozik a kókuszpálma vízöntő, vízköpő csiga, gyerekcsúszda, kalózhajós vízágyú, valamint a medencében elhelyezett vízbefúvók.

Jászárokszállási fürdő gyermekmedencePusztán önmagában ez a medence rengeteg új vendéget vonzott a fürdőbe. A Jászvidék című helyi lapban közölt információk szerint tavaly rekordéve volt a fürdőnek, ugyanis 54 ezer vendéget fogadtak. Ez az árbevételen is meglátszott, ami elérte a 40 millió forintot, miközben a termálfürdő 33 millió forintos költséggel üzemelt, azaz még nyereséget is termelt. Ez a 7 millió forintos profit árbevétel-arányosan nagyon jó eredménynek számít.

A helyi lap szerint a városvezetés ezzel igazolva látja azt a korábbi elképzelését, hogy tovább kell fejleszteni a fürdőt. Már régebben tervezték az éves üzemeltetést. A 38 Celsius-fokos kinti medencét akár lehetne is egész évben használni, viszont az ehhez szükséges téliesített kiszolgáló létesítmények nem adottak. Szintén időszerű lenne egy újabb termálkút fúrása, ugyanis a jelenlegi már elérte a kapacitása határát.

Jászárokszállási TermálfürdőAz újabb kút fúrása még idén megvalósulhat, emellett pedig megkezdődött egy fedett épület tervezése, ahol egy medence is helyet kapna. Utóbbi már csak azért is praktikus lenne, mert megoldhatóvá válna a helyi gyerekek egész éves úszásoktatása. A település igyekszik pályázati forrást találni a fejlesztésekhez, de akár saját forrásból is belevágnának a bővítésbe.

A fenti fotót az Eleven Kft., a lentit H. Szabó Sándor készítette.