• Jászárokszálláson egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedencével bővült a termálfürdő.

  • Budapest egyik strandján pedig gyermekmedencét és csúszdát építettek.

Ezekben a napokban két fürdőfejlesztés is révbe ért. Mindkét helyen új gyermekmedence épült vízi játszótérrel, az egyik fürdőben pedig egy csúszdát is létesítettek. A kettőben közös, hogy a kivitelezés a hazai Eleven Kft. nevéhez fűződik.

A Jászárokszállási Termálfürdő bővítéséről még tavaly ősszel írtunk. A jelenleg szezonálisan üzemelő strandfürdőnél az önkormányzat kétféle bővítést határozott el. Egyrészt szeretnének egy fedett részleget kialakítani, ennek az előkészítése már folyamatban is van. Másrészt régi tervük volt egy szabadtéri gyermekmedence építése, amit viszont már idén meg tudtak valósítani.

Jászárokszállási termálfürdő gyermekmedenceA termálvizes ülőmedence, az élménymedence, valamint az úszómedence mellett így ez a fürdő negyedik medencéje. Az új gyermekmedence különlegessége a vízeséssel felszerelt műsziklafal, de több játék és élményelem is helyet kapott benne: vízbefúvók, kalózhajós vízágyúk, kókuszpálma vízöntő, vízköpő csiga, gyerekcsúszda. Ezen felül a medencét árnyékolókkal is felszerelték.

Jászárokszállási fürdő gyermekmedenceJászárokszállási termálfürdő gyermekmedenceA Budapest XVI. kerületében található Erzsébetligeti Uszoda és Strand bővítését is beharangoztuk tavaly. Viszonylag fiatal létesítményről van szó, hiszen a fedett uszodát 2008-ban, a nyaranta működő szabadtéri medencét pedig négy évvel később adták át. Az utóbbi kapacitása azonban meglehetősen szűkös volt, különösen a melegebb napokon.

Erzsébetligeti strand csúszdaA mostani beruházás keretében a strandfürdő hullámmedencével, gyermekmedencével, kétpályás kamikaze csúszdával és családi csúszdával bővült. A csúszdát felszerelték a Splashware start-stop és sebességmérő rendszerrel. A gyermekmedencében három U alagút, két kalózhajó vízágyú, békacsúszda és egy billegő víziló kapott helyet. Mindezek már elkészültek, viszont a strandot majd június közepén nyitják meg.

Erzsébetligeti strandfürdő gyermekmedence