• Több mint 50 évvel a termálvíz megtalálása után átadják Naszvad község termálfürdőjét.

  • Az egész évben nyitva tartó fürdőben négy medence áll a vendégek rendelkezésére.

Az 1960-as évek végén találtak termálvizet a szlovákiai Naszvadon. A Komáromtól 26 kilométerre északra fekvő településen azonban hosszú évtizedeken át nem sikerült kihasználniuk a termálvízben rejlő lehetőségeket, nem létesült erre alapozva termálfürdő. Azonban ezt a tervet nem adták fel és jó tíz évvel ezelőtt végre megkezdődött a fürdőfejlesztés előkészítése.

Újabb termálkutat fúrtak, ami megint jó minőségű termálvizet adott és a fürdő tervezett helye körüli területet is felparcellázták. A terv ugyanis az, hogy egy üdülőterület alakuljon ki a termálfürdő körül. Ráadásul részben a telkek eladásából származó bevételből finanszírozták a fürdő építését.

A végül mintegy 4 millió euróba kerülő beruházás csak lassan haladt, eredetileg tavaly nyárra, majd a múlt télre ígérték az átadást. A fürdő ünnepélyes átadására végül holnap délután (július 26.) kerül sor, a vendégek pedig szombaton (július 27.) reggel 9:30-tól használhatják a naszvadi termálfürdőt, amit korábban Naszvadfürdőként emlegettek, a hivatalos neve pedig Thermál Nesvady.

Naszvadi termálfürdőAz 1500 méterről 62 Celsius-fokosan feltörő termálvíz mozgásszervi betegségek, idegrendszeri problémák és bőrbetegségek esetén lehet hatékony. Az ajánlott fürdési idő egyhuzamban 20 perc, ami napon belül többször ismételhető.

Már ismertek a Thermál Nesvady jegyárai is. Egy egész napos felnőtt belépő 7 euróba (körülbelül 2200 forintba), a nyugdíjas és a tanuló napijegy 5,5 euróba (körülbelül 1730 forintba) kerül. 4 év alattiak számára a belépés ingyenes. A parkolásért nem számítanak fel extra díjat, azt tartalmazza a jegyár.

Összességében egy modern fürdővel bővült a szlovákiai termálfürdők köre.

Naszvadi termálfürdő