• Megújul és több új élményelemmel gazdagodik a csaknem 20 éves nagyerdei Aquaticum mediterrán élményfürdő.

  • Nagyon erős lesz a debreceni fürdős kínálat.

Tavaly adták át a teljesen felújított Aquaticum Strandfürdőt Debrecenben, de ezzel még nem érnek véget a fürdős fejlesztések a megyeszékhelyen. Papp László polgármester a tegnapi sajtótájékoztatóján ugyanis elmondta, hogy hamarosan a fedett élményfürdő is megújul. A 2003-ban átadott fürdőt a Kisfaludy turisztikai program keretében újítják fel, három új medencét és két új csúszdát is kialakítanak az óriáskupolában.

A beruházás keretében megújul az 1932-ben, Borsos József tervei alapján elkészült legendás fedett uszoda is, ahol debreceniek generációi tanultak meg úszni, a kádas fürdő épületében pedig török fürdőt alakítanak ki – ismertette a polgármester.

Papp László hozzátette, hogy a kivitelezés 2022-ben indul, és reményei szerint a beruházás 2024-re készül el. Kósa Lajos országgyűlési képviselő, aki az élményfürdő átadásakor Debrecen polgármestere volt, azt mondta, felső középkategóriás, minőségi szolgáltatásokat nyújtó fürdőt terveztek, amely az elmúlt csaknem húsz évben a családok kedvelt találkozóhelye volt. A mostani átalakítással is az a céljuk, hogy a gyermekes családoknak biztosítsanak elsősorban minőségi élményeket, és a mediterrán élményfürdőt a turisták mellett 60-70 százalékban helyiek látogassák.

Barcsa Lajos alpolgármester, a bírálóbizottság elnöke elmondta, hogy a tervpályázaton három pályázó közül – a strandfürdő terveit is elkészítőBord Építész Stúdió lett az első, a pályázati díj 5,7 millió forintot tett ki. A nagyerdei fejlesztési program újabb lépéseként megújuló mediterrán élményfürdőnek a járványt megelőző évben, 2019-ben csaknem 280 ezer látogatója volt. Tavaly egyébként erősen kezdett a strandfürdő is, hiszen a csonka szezon ellenére 161 ezer vendég kereste fel a megújult strandot.

Aquaticum élményfürdő felújítás látványterv(MTI/Termál Online)