• Közel tízmilliárd forint értékű fürdőfejlesztés valósulhat meg Makón.

  • A héten megjelent kormányhatározat szerint állami támogatást biztosítanak a beruházáshoz.

Régóta napirenden van a tíz évvel ezelőtt átadott makói Hagymatikum fürdő fejlesztése. Ennek keretében a termálfürdő egy családi élményzónával bővülne, ahol élménymedence, hullámmedence, kiúszós medence, vizes mászófal kap helyet. Épül egy hárompályás csúszdatorony, napozóterasz, valamint új kültéri gyógyvizes medence is.

A legutóbbi információk szerint már kiválasztották a kivitelezőt, mostanáig “csak” a pénz hiányzott a fürdőfejlesztéshez. Nem kis összegről van szó, ugyanis a beruházás közel tízmilliárd forintba kerül. Úgy tűnik azonban, hogy sínre került a makói projekt, mert az április 7-én megjelent Magyar Közlönyben szerepel a Hagymatikum fejlesztésének a támogatása.

Mint a kormányhatározatban írják, a beruházás megvalósítója Makó város önkormányzata lesz. “A kormány (…) felhívja a pénzügyminisztert, hogy az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére gondoskodjon a beruházás megvalósításához szükséges források biztosításáról” – olvasható a Magyar Közlönyben.

Korábban úgy tervezték, hogy a fürdő fejlesztését összekapcsolnák egy új szálloda építésével is. Azonban ezt végül különválasztották a fürdő bővítésétől, de nem mondtak le róla és a későbbiekben egy négycsillagos hotelt is felhúznának a Hagymatikum szomszédságában. Nagyjából a mostani beruházáshoz hasonló összegből épülne meg a szálloda, azonban nem állami támogatásból, hanem magánforrásból.

A beruházás célja, hogy tízéves távlatban Makó olyan népszerű turisztikai célponttá váljon, mint Gyula. Igaz, az utóbbi településen sem tétlenkednek, ahogy nemrég írtuk, Termál Palota néven hamarosan egy új fürdőegységet alakítanak ki a Várfürdőn belül.

Hagymatikum fürdőfejlesztés látványterv