• A makói Hagymatikum fürdő fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerint hamarosan meglehet a szükséges forrás a beruházás elindításához.

  • A fürdőfejlesztés több mint kilencmilliárd forintba kerül.

Új látványterveket mutatott be a makói Hagymatikum fürdő fejlesztéséről Lázár János a hivatalos Facebook oldalán. Arról ír, hogy a fürdő fejlesztése az utolsó szakaszába lépett, ugyanis megvan a kivitelező. Már „csak” az ehhez szükséges pénz előteremtése van hátra, ami a poszt alapján több mint kilencmilliárd forintot jelent.

A fürdőfejlesztés a 2011-ben átadott Hagymatikum fürdőnek tulajdonképpen a befejezését jelentheti. A fürdőt tervező Makovecz Imre eredeti koncepciója szerint ugyanis egy további fürdőegység is kapcsolódott volt a Hagymatikumhoz. Emiatt már évek óta napirenden van a termálfürdő bővítése. Ez egyébként egy családi élményzóna lenne, ahol élménymedencék, csúszdapark, gyerekmedence is helyet kapna, de egy kültéri gyógyvizes medencét is építenének.

Tavaly már közel jártak a beruházás elindításához, azonban az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárásra beérkezett legkedvezőbb ajánlat is 7,1 milliárd forintról szólt, miközben ehhez – állami támogatás révén – 3,5 milliárd forint állt rendelkezésre. Emiatt a közbeszerzés eredmény nélkül zárult.

Makó fürdőfejlesztés látványtervA kissé elakadt fürdőfejlesztés menedzselésére tavaly év végén nevezték ki kormánybiztosnak Lázár Jánost, aki a projekt felpörgetését ígérte. Korábban a fürdő bővítésével párhuzamosan egy szálloda építését is tervezték. Lázár nyilatkozatai alapján a hotelről sem tettek le, de a 120-130 szobás, négycsillagos szálloda építését különválasztják a mostani fejlesztési körtől, mert „az egy további 9 milliárd forintos beruházás lesz”.

Hagymatikum fürdőfejlesztés látványtervA kormánybiztos szerint amennyiben a fürdőfejlesztést és a szállodai beruházás is megvalósul, akkor a makói turizmus tíz év távlatában el fogja érni Gyula szintjét.

Itt olvashat a makói gyógyvíz hatásáról.