• Idén lesz két éve, hogy bezárták a szejkefürdői strandot.

  • Tervek vannak a fürdő újjáépítésére, de egyelőre az anyagi forrás hiányzik ehhez.

2017. augusztus 11-én került lakat a szejkefürdői gyógyfürdőre. A patinás, de szebb napokat is látott fürdő bezárását a helyi közegészségügyi hatóság rendelte el. A fürdőben ekkor már áldatlan állapotok uralkodtak, a medencék fala repedezett volt, a tisztítás nem az előírások szerint történt és úgy általánosságban rendkívül lerobbant volt a fürdő épületeinek az állaga.

Szejkefürdő Székelyudvarhelyhez tartozik és a városvezetés invitálására az elmúlt héten ellátogatott a településre a Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója által vezetett küldöttség. A városvezetés ugyanis szeretné újjáépíteni a gyógyfürdőt és ezzel kapcsolatban kérték a budapesti fürdőüzemeltető társaság vezetőinek a segítségét.

A Székelyhon.ro beszámolója szerint a gyógyfürdő víz- és szennyvízhálózatát már kiépítették, de még a rendezési terv elfogadása hátravan. Több fúrást is végeztek és ezek alapján az itt található víz mennyisége és minősége elegendő lehet egy gyógyfürdőkomplexum üzemeltetéséhez. A tervek között szerepel az is, hogy feltörő mofettát és a hozzá kapcsolódó gyógyászati szolgáltatásokat is összekapcsolnák a gyógyfürdővel. Szőke Lászlóék pedig egy gyógyfürdős koncepcióterv elkészítésével segítik a projektet.

Szejkefürdő strandEgyelőre azonban még a munkák elején járnak és a szükséges anyagi háttér sem áll rendelkezésre. A székelyudvarhelyi városvezetés reményei szerint ugyanakkor EU-s, román állami, vagy esetleg magyarországi forrásokból megvalósítható lesz a szejkefürdői fejlesztés.