• Több mint félévnyi szünetet követően június 15-én újra megnyitotta kapuit a Kamilla Gyógyfürdő.

  • A balmazújvárosi fürdő fedett és szabadtéri medencéi egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak.

Jelentős változást hozott a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő szempontjából az idei esztendő. A fürdőt működtető társaság ugyanis tavaly év végén fizetésképtelenné vált. Emiatt – ahogy év elején írtuk – a településvezetés azt a döntést hozta, hogy a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. fogja átvenni idén a fürdő üzemeltetését. A termálfürdővel szomszédos Hotel Kamilla működtetésére pedig egy új társaságot hoztak létre.

Az újranyitást megelőzően szükséges munkálatok elhúzódtak, így a kora tavasszal említett júniusi nyitásból végül július 15. lett. A lényeg viszont az, hogy már ismét látogatható a termálfürdő. Ebbe beleértve a beltéri és a kültéri medencéket, valamint a szaunát is.

Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere a nyitás reggelén bejárta a fürdőt (az erről készült videót lejjebb görgetve megnézhetik). A felvételen elhangzik, hogy az öltözőszekrények zárait cserélték, a szaunakályhákat felújították, a szauna fafelületeit lekezelték, rendbe tették a pihenőhelyiséget. Mindezeken túl javították a medencék burkolatát, elvégezték a gépészeti berendezések karbantartását, valamint felújították a régóta használaton kívüli napozóteraszt is.

Mostantól tehát várják a vendégeket és érdemes is ellátogatni a Kamilla Gyógyfürdőbe, mert nagyon hangulatos létesítményről van szó és a jegyáraik is kedvezőek. A gyógyvizes medencéket jódos-brómos, nátrium-kloridos, fluoridos gyógyvízzel töltik. Ezeket a medencéket könnyű megismerni a környéken megszokott aranybarna színű vízről.

Érdemes megnézni a polgármester által készített videót is: