• A Miskolctapolca Barlangfürdő termálforrását fogják használni a strandfürdő bővítéseként megvalósuló vadonatúj fürdőkomplexumhoz is.

  • Korábban új termálkutat akartak létesíteni, de nem jártak sikerrel.

Pont egy hete lehet tudni, hogy megvan a pénzügyi forrás a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének a megvalósításához. Ahogy írtuk, a teljes beruházás értéke egy hatalmas fejlesztést vetít előre, ugyanis 12,7 milliárd forintnyi állami forrást kapott hozzá Miskolc.

Ebből a keretből 300 millió forintot már két éve átutaltak nekik, a fennmaradó összeget pedig évenkénti ütemezés szerint biztosítják a miskolctapolcai fürdőfejlesztéshez, egészen 2020-ig.

Időközben kiadtak egy közleményt is a küszöbön álló beruházásról, ebből pár új információ is kiderült a jelenlegi strandfürdő bővítéséről. Ezek a következők:

– Nyolc beltéri és két kültéri medencét építenek.

– Gyermekvilág és a tizenéves korosztályt kiszolgáló fürdőegység is helyet kap az új létesítményben.

– Az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön részleg épül.

– A  koncepció szerint ez egy négy évszakos családi fürdő lesz.

Miskolctapolca fürdőkomplexum– Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek.

– Az új fürdő vízellátását elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrásból biztosítják.

Utóbbi kapcsán egyébként eredetileg nem ezt tervezték. 2017 elején ugyanis a strandfürdő egykori gyerekmedencéjének a helyén kútfúrásba kezdtek. A terv az volt, hogy 800 méter mélyen 40-50 Celsius-fokos termálvizet találjanak. Ebből biztosították volna a strandfürdő második ütemének a vízellátását, de a Barlangfürdőnek is melegebb vizet szolgáltathatott volna az új kút. Azonban a termálkút fúrása nem járt sikerrel.