• Tavaly egész évben 50 ezren keresték fel a hévízi mozit. Idén már november közepén elérték ezt a látogatószámot.

  • A Hévízen üdülők számára is jó programlehetőséget jelent a filmszínház.

Kis túlzással a Tófürdőhöz mérhető kuriózum, hogy egy akkora kisvárosban, mint Hévíz még működik egy egész éves nyitvatartású mozi. Szinte csak a nagyobb városokban tudtak talpon maradni a mozik, ma már nagyon kevés példa akad arra, hogy egy 10 ezer lakos alatti településen is legyen működő filmszínház.

Lehet persze mondani, hogy Hévíz könnyű helyzetben van a turizmus miatt, de a település Fontana Filmszínházát a 2000-es évek elején ugyanúgy a bezárás fenyegette, ahogy sok más, hasonló méretű mozit. A megmenekülését annak köszönheti, hogy az önkormányzat jelentős befektetéssel modernizálta a Fontanát.

Digitális vetítőberendezést vásároltak, klimatizálták a nagytermet, tavaly kicserélték a széksorokat és akadálymentesítették a mozit, így kerekesszékes vendégeket is tudnak fogadni. De még online jegyvásárlásra is lehetőség van.

Összességében semmivel sem nyújtanak rosszabb szolgáltatást, mint a nagyvárosi plázák mozijai. A különbség csak annyi, hogy itt olcsóbbak a belépők és hangulatosabb az épület. A helyi lakosok mellett a hévízen üdülők számára is jó esti kikapcsolódási lehetőség lehet a Fontana Filmszínház felkeresése.

Ahogy a Hévízi Televízió lenti videóján látható, ezen a héten szerdán köszöntötte az idei 50 ezredik látogatóját a hévízi mozi. Ez igen jó eredmény, hiszen 2013-ban decemberben érték el a 20 ezres látogatószámot, tavaly pedig az egész éves vendégforgalmuk volt 50 ezer. Szaknyéri András mozivezető szerint az idei eredményüket a jó filmkínálatnak köszönhetik.

Az 50 ezredik látogatót oklevéllel és ajándékkal köszöntötte Papp Gábor, a település polgármestere:


Idén volt a 33. évfordulója a Fontana Mozi megnyitásának. Ugyanakkor korábban is működött már mozi az üdülőhelyen. 1912-ben nyitották meg az Apolló Filmszínházat, a mostani mozi területén a 80-as évek elejéig üzemelt az Alkotmány Filmszínház. 1990 táján pedig még egy autósmozit is felkereshetett az, aki Hévízen járt.