Fürdős programok és akciók április 25. és május 1. között.

  • A május elsejei hosszú hétvégén sok fürdőben megkezdődik a strandszezon, s most úgy tűnik, hogy az időjárás is kedvező lesz.

  • Számos helyen ebből az alkalomból programokkal, játékokkal várják a fürdőzőket.

Debrecen: szaunafesztivált és olasz hétvégét tartanak április 28-án és 29-én az Aquaticum szaunavilágában. Ezen a hétvégén a szaunaprogramokat Olaszországból érkezett szaunamesterek vezetik. A szaunaprogramokra mindkét nap 12 és 20 óra között, óránként kerül sor a mesterszaunában és a gőzkabinban párhuzamosan.

Április 28-án az Aquaticum Termálfürdőben 20 órától éjfélig élőzenés bulival várják a fürdőzőket. Az esti fürdőzésre 1500 forintért váltható belépő, a napijegyes vendégek pedig 1000 forintért vásárolhatnak kiegészítő jegyet.

Hajdúszoboszló: ismét Hungarospartyval köszöntik az április 28-án kezdődő szezont a Hungarospa fürdőkomplexumban. Ettől a naptól kezdve a vendégek birtokba vehetik az úgynevezett tradicionális strandrészt, ahol nyolc medence található. Idén is lesz ingyenes esti koncert: a Zenevonat című produkcióban az LGT két sztárja is feltűnik. Erről ide kattintva olvashatnak további részleteket.

Igal: az április 28. és május 1. közötti hosszú hétvégén meghosszabbított nyitvatartási idővel (9:00-19:00) várja a vendégeket az Igali Gyógyfürdő. A hétvégére számos programmal készül a fürdő. Szombat délután B. Tóth László tart retró partyt a külső termálmedencénél, 15 órától pedig Csepregi Éva is fellép. Vasárnap délután ugyanitt a Feeling együttes biztosítja a zenét, hétfő délután pedig retró discót tartanak. Szombaton és vasárnap zenés aquafitness torna is lesz a belső termálmedencénél, vasárnap pedig a 10 év alattiaknak ingyenes belépést biztosítanak. A programokról további információkat talál a település honlapján.

Mezőkövesd: május elsején majális lesz a Zsóry Gyógyfürdőben. A nap folyamán fellépők szórakoztatják a vendégeket, de vetélkedőket, családi programokat is tartanak.

Sárvár: zenés éjszakai fürdőzést tartanak április 27-én, azaz pénteken a sárvári fürdőben. Az éjjel 2-ig nyitva tartó fürdőbe az esti belépőjegy 1900 forintba kerül. Az éjjel 1-ig működő szaunavilágba 700 forintért váltható esti belépő.

Sárvári éjszakai fürdőzésTamási: ezen a héten hétfőtől csütörtökig nyugdíjas napokat tartanak a Tamási Termálfürdőben, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező vendégek 1200 forintért válthatnak napi belépőjegyet. (Ennek a teljes ára amúgy 2400 forint lenne).

Tiszakécske: az április 28-án kezdődő hosszú hétvége mindegyik napján változatos programokkal várja a vendégeket a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő. Kutyabemutató, pónilovaglás, aquazumba, gyerekeknek kézműves foglalkozások – sokféle szórakozási lehetőséget kínálnak. Minden további részletet megtalál ide kattintva a fürdő weboldalán.

Zalakaros: április 28-án nyitják a Zalakarosi Fürdő strandi részlegét. A hagyományoknak megfelelően ebből az alkalomból az első vendégeket pezsgővel köszöntik. Idén lesz 50 éves a strandi sportmedence, ezért a nyitás napján búvárkodásra nyílik lehetőség a medencében. Ráadásul ezt egy nyereményjátékkal is összekapcsolják: szakképzett búvárok segítségével a medence aljáról lehet felhozni a „kincses zacskókat”. A felhozott kincses zacskók közül az egyikkel egy 2 fő részére érvényes VIP kártya nyerhető, ami a szezon végéig ingyenes belépést biztosít a strandra.

Mindezek mellett – ahogy a Zalakarosi Fürdőben már megszokott – a hosszú hétvége mind a négy napján vízi tornával és gyermekfoglalkozásokkal is várják a vendégeket.