• A következő hosszú hétvégén megnyitják a Hungarospa tradicionális strandrészét.

  • Karácsony János és Solti János is fellép a fürdő szezonindító szuperkoncertjén.

Hagyományosan május elseje táján nyitja meg kapuit a Hungarospa hatalmas, 30 hektáros strandfürdője. Idén április 28-án, a négynapos hosszú hétvége első napján kezdődik a hajdúszoboszlói strandidény.

Ahogy ilyenkor megszokott, a szezon elején a tradicionális strandrészt nyitják meg a látogatók előtt, ami összesen nyolc medencét foglal magában. Ez az I/a, I/b, I/c, I/d medencék, a II-es medence, a pezsgőmedence, a hullámmedence, valamint kedvező időjárás esetén a gyermekmedence megnyitását jelenti.

Amennyiben jó idő lesz, akkor nyit az aquapark is, s májusban már minden szombat és vasárnap délután látogatható a csúszdapark, de szintén csak kedvező időjárás esetén.

A nyitás utáni hetekben már csak azért is érdemes felkeresni a strandfürdőt, mert június végéig előszezoni jegy- és bérletárak érvényesek. Ez például a felnőtt napi fürdőbelépő esetén 2000 forintos, a gyermek, diák és nyugdíjas jegyeknél 1600 forintos árat jelent.

Hungarospa tradicionális strandfürdőNemcsak az április végi, májusi elejei strandnyitásnak van hagyománya Hajdúszoboszlón, hanem az ilyenkor tartandó Hungarosparty nevű rendezvénynek is. Ez idén is ingyenes lesz és a mediterrán tengerpart hajószínpadán tartják.

A kapunyitásra 17:30-kor kerül sor, 18 órakor divatbemutatót tartanak, 19 órakor pedig a Zenevonat című kétórás szuperkoncert veszi kezdetét. Ezen az LGT együttes legkedveltebb dalait adja elő az Abrakazabra együttes az egykori LGT két sztárjával, – Karácsony Jánossal, Solti Jánossal – valamint Heincz Gábor Bigával és Veres Mónika Nikával kiegészülve. Az estét a 21:30-kor kezdődő tűzijátékkal zárják.

A Hungarospa fürdőről és a rendezvényről minden további információt megtalálhat ide kattintva.

A Zenevonat szuperkoncert Kongresszusi Központban tartott koncertjéről pedig itt tekinthet meg kedvcsinálóként egy videót: