Fürdős programok és akciók október 10. és 14. között.

  • Mintha előre tudták volna a fürdők, hogy október elején jó idő lesz: rengeteg programmal készültek erre a hétre.

  • Éjszakai fürdőzésekkel, zenés programokkal, kedvezményekkel várják a vendégeket.

Budapest: október 13-án a Gellért Gyógyfürdőben megünneplik a Magyar Fürdőkultúra Napját. Az érdeklődők ezen a napok vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdő történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. Az idei látogatások két témakörben kerülnek megszervezésre: az egyik elsősorban a fürdő történetére és építészetére fókuszál, míg a másik túra a fürdőt, mint forgatási helyszínt mutatja be. A látogatásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Délután a Presto Kamaraegyüttes tolmácsolásában népszerű filmzenék és musicalek csendülnek fel. A fürdő aulájában két kiállítás is megtekinthető a hétvégén. Radisics Milán fotóművész képein különleges perspektívából és párosításban ismerhetjük meg a fürdő részleteit, míg az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének kiállítása bemutatja a szövetséget, annak tagjait, az európai fürdőkön keresztül bemutatva a fürdők történelmi, kulturális, művészeti és gazdasági jelentőségét és kihangsúlyozva azok szerepét az európai történelemben és kultúrában.

Természetesen a fürdőben tartózkodó vendégek további programokban vehetnek részt, hiszen a délután folyamán három alkalommal szinkronúszás bemutatókra kerül sor. Dluhopolszky Dóra pedig testre szabott ajándékot készít részükre művészi sziluettportré formájában.

Debrecen: október 13-án éjszakai fürdőzést rendeznek az Aquaticum élményfürdőben. A program 19 órakor kezdődik és a medencéket csak éjjel fél 1-kor zárják. Az esti belépőjegy 1700 forintba kerül, de nyitva lesz a szaunacentrum is, ahová további 500 forintért váltható belépő.

Hajdúszoboszló: október 13-án a Hungarospában is lesznek programok a Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából. A gyógyfürdőben és az Aqua-Palace élményfürdőben zenés táncos animáción, Miki-Mini Partyn és szaunaszeánszokon vehetnek részt a vendégek.

Igal: jó kis programok lesznek október 13-án és 14-én az Igali Gyógyfürdőben. A hétvégén ugyanis oldtimer autókiállítást tartanak a Pécsi Veteránjármű Egyesület szervezésében. Ezzel párhuzamosan – szintén a hétvégén – autentikus egészségnapokat is rendeznek. Ezen masszázsokkal, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással és különféle csoportos foglalkozásokkal várják a vendégeket. A programokról bővebb információt olvashat ide kattintva.

Komárom: most szombaton, azaz október 13-án éjszakai fürdőzés lesz a Brigetio Gyógyfürdőben. Az este folyamán három alkalommal szaunaszeánszokat is tartanak. Az éjszakai fürdőbelépő 1500 forintba kerül, a szaunába is érvényes jegy ára 2000 forint, a szaunaszeánszokon pedig alkalmanként 350 forintért lehet részt venni.

Lenti: október elejétől egészen az év végéig érvényes a Lenti Termálfürdő legújabb akciója, aminek keretében minden pénteken, szombaton és vasárnap 50 százalékos kedvezménnyel kínálják a fürdőbelépőket. Ez egy felnőtt termál- és gyógyfürdő belépő esetén 1400 forintos, a gyermek és diák belépőnél 900 forintos árat jelent. A fedett élményfürdőbe is érvényes kombinált belépőknél pedig az említett három nap felnőtteknek 2200 forintba, gyerekeknek és diákoknak 1700 forintba kerül a jegy.

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából október 13-án programokkal – aquafitnesszel, szaunaszeánszokkal – várják a vendégeket. Erről további részleteket ide kattintva, a fürdő honlapján olvashat.

Makó: október 13-án a Hagymatikum fürdőbe látogató vendégek sem maradnak programok nélkül. Délután zenés kívánságműsorral és koncertekkel szórakoztatják a fürdővendégeket.

Miskolctapolca: Spartan Night néven tartanak zenés éjszakai fürdőzést – október 13-án – a Barlangfürdőben. Az éjfélig tartó programon DJ biztosítja a zenét, de a szaunarészleg is várja az érdeklődőket, akik szaunaszeánszokon is részt vehetnek. Az esti belépő ára 2000 forint, a szaunabelépő 1000 forintba kerül, de ez a szaunaszeánszokra is érvényes.

Szentgotthárd: egész októberben akcióval várja a nyugdíjasokat a Szentgotthárdi Termálfürdő. Az egész napos nyugdíjas fürdőbelépő 2200 forintba kerül, a szaunapark pedig további 280 forintért látogatható. A kedvezményes jegyet váltó vendégek ráadásul egy ajándék süteményt is kapnak, valamint egy kedvezményes kupont a következő fürdőlátogatáshoz.

Tiszakécske: ezen a héten csütörtökön, szombaton és vasárnap szaunaprogramokat tartanak a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő szaunarészlegében. A szaunaszeánszok csütörtökön 18 és 19 órakor, szombaton 11, 12, 18 és 19 órakor, vasárnap 16 és 17 órakor kezdődnek.

Zalakaros: „nyugdíjas csütörtök” néven hirdetett akciót a Zalakarosi Fürdő. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasoknak minden csütörtökön 50 százalékos kedvezményt adnak a komplex belépőjegyek árából. A kedvezményt a Nyugdíjfolyósító által kibocsátott igazolvánnyal lehet igénybe venni. Az akció az év végéig tart.