• Megnéztük, hogy a március 8-tól életbelépő járványügyi szigorítások miként befolyásolják a nyitva tartó fürdőgyógyászatok működését.

  • Van jó és rossz hírünk is azoknak, akik mostanában vennének igénybe ilyen kezeléseket.

Ahogy azt már jó néhány hónapja megszokhattuk, a közfürdők, uszodák nem fogadhatnak vendégeket. Két kivétel van. Egyrészt a gyógyfürdők fürdőgyógyászati egységei üzemelhetnek. Annyi megkötéssel, hogy a kezelések között nem szerepelhet a gyógyvizes medencefürdő, illetve Hévízen a Tófürdő használata. Másrészt a sportolók az uszodákban folytathatják az edzéseiket.

A járványhelyzet súlyosbodása miatt március 5-én kihirdetett és március 8-tól életbelépő kormányrendeletek alapján az eddigi gyakorlatban nem lesz változás. A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatások, valamint a magánegészségügyi szolgáltatások is tovább folytathatók. Ezen felül az uszodákat is látogathatják edzés céljából a sportolók.

Ettől függetlenül néhány gyógyfürdő a fürdőgyógyászati kezelések felfüggesztéséről döntött. Ahogy tegnap írtuk, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. négy fürdőgyógyászatot nyitott volna meg március 16-án, azonban ezt legalább március 22-ig elhalasztották. Ezen felül a januárban megnyitott két fővárosi ivókutat is bezárják legalább két hétre.

A mai nap folyamán derült ki, hogy március 8-tól nem látogatható Hévízen a Festetics Fürdőház terápiás részlege, pedig nemrég nyitották újra. Két hétre bezár a komáromi Brigetio Gyógyfürdő gyógyászati részlege, valamint március 8-tól zárva tart a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő gyógyászata.

víz alatti gyógytornaNem kizárható, hogy más gyógyfürdők is a fentiekhez hasonló döntéseket hoznak. Ezért, aki a következő két hétben tervezi valamelyik nyitva tartó fürdőgyógyászat felkeresését, az mindenképpen tájékozódjon az adott helyen, tehát a fürdő weboldalán, Facebook oldalán, vagy akár telefonon is.