• Akik kifejezetten gyógyfürdőket keresnek, azok a Dunántúlon is találhatnak néhány olyan helyet, ahol egész kedvező áron kínálják a belépőket.

  • Megéri igénybe venni a fürdők gyógyászati kezeléseit is.

  • Sajnos nem biztos, hogy sokáig tarthatók ezek a jegyárak.

A címben igazából felesleges is volt azt írni, hogy gyógykezeléseket is biztosító gyógyfürdőkről írunk, hiszen ez a gyógyfürdők lényege. Magyarán a gyógyfürdőt az különbözteti meg egy gyógyvízzel rendelkező fürdőtől, hogy egyes fürdőgyógyászati kezeléseket is elérhetővé tesznek. Sőt, bár ez nem gyakori, de gyógyfürdő címet kaphat olyan fürdő is, ahol nincs gyógyvíz, de fürdőkezeléseket végeznek.

Összegyűjtöttünk néhány olyan dunántúli gyógyfürdőt, ahová jutányos áron válthatunk fürdőbelépőt. A „jutányos” szintet 2000 forintnál húztuk meg a teljes árú fürdőbelépők esetén. Jó választás lehet a lenti néhány gyógyfürdő azoknak, akik kipróbálnák egy-egy gyógyvíz hatását. Amennyiben pedig jónak találják, akkor egyéb fürdőkezeléseket is igénybe vennének az adott helyen. Érdemes lehet ezzel élni, hiszen a lenti fürdők esetében a gyógyászati kezelések ára sincs elszállva.

Még azt fontos megemlíteni, hogy ez egy gyorsan avuló cikk lesz az árak terén. Aligha tarthatók sokáig a lenti belépőárak a fürdőket érintő költségek (főleg a bérek, energia és egyéb igénybe vett szolgáltatások) növekedését látva. Nem véletlen, hogy akad olyan magántulajdonú fürdő – rájuk nem vonatkozott az áremelési moratórium – ahol idén már kétszer emeltek árat.

Barcsi Gyógyfürdő. Jó választás lehet a Somogy megye déli részén található fürdő. Náluk elérhető egy úgynevezett medencehasználati jegy, ami a wellness szolgáltatások használatát nem tartalmazza, de cserébe olcsóbb. Konkrétan egy felnőtt belépő 1950 forint, ugyanez nyugdíjasok és diákok számára 1500 forint. Lehet még ebből is faragni, hiszen Barcson kedvezőbb áron külön délelőtti és délutáni jegy is váltható.

Kaposvár – Virágfürdő. A somogyi megyeszékhely esetében egy nagyobb fürdőkomplexumról van szó. Azonban ezen belül külön egység a hárommedencés gyógyfürdő részleg, ahová egész jó áron válthatunk belépőt. A gyógyfürdő napijegy náluk 1400 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig csak 1100 forint. Szintén kínálnak délutáni belépőket. S nagyon jó a kaposvári fürdő gyógyászati részlege is.

Kaposvári termálfürdő

Nagyatádi Gyógyfürdő. Klasszikus gyógyfürdőről van szó, kizárólag gyógyvízzel töltött medencékkel (van a városban egy szezonális strand is, ott egyéb medencék is találhatók). A napi belépő ára 1500 forint, viszont helyi lakosoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak ugyanez már csak 1000 forintba kerül Nagyatádon.

Paksi Gyógyászati Központ. Itt alapvetően a gyógyászat a domináns, de orvosi javaslat nélkül is látogatható a gyógyfürdő részlegük. Ide a belépőjegy teljes áron 1690 forint, 65 év felettieknek 1290 forint. Viszont azt fontos tudni, hogy ezek 4 órára érvényes belépők.