• A huszonéves futsalkapus keringése leállt, majd egy hónapon át volt kómában.

  • Jelenleg gyógytornával segítik a felépülését a Hagymatikumban.

A Csongrád megyében megjelenő Délmagyarország egy érdekes beszámolót tett közzé a 27 éves Hacker Gáborról. Az ő nevét tavaly májusban emlegették sokat, amikor Budapesten a Népligetnél, az FTC kézilabdacsapatának bajnoki címét ünnepelve összeesett és megállt a keringése.

Az újraélesztését egy barátja kezdte el, majd a mentők a Honvédkórházba szállították. Egy hónap után tért magához a kómából, s azóta Makón végzik a rehabilitációját.

Hacker Gábot korábban a Ferencváros és a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapatának volt a kapusa, de történtek után szinte mindent újra kellett tanulnia: a járást, az étkezést, a tisztálkodást. A Délmagyarország újságírója a makói Hagymatikum fürdőben látogatta meg Gábort, aki ott rendszeres gyógytornán vesz részt.

Alkalmanként egy órán át csak vele foglalkozik a gyógytornász. A cikk szerint a memóriájával még vannak gondok, ezért az írás, olvasás nehezen megy neki, viszont a számítógépet tudja használni és a mozgása is egyre többet fejlődik a kezeléseknek köszönhetően. Azonban az orvosok szerint a teljes gyógyulásig még egy éven át kell folytatni a rehabilitációt.

Hagymatikum MakóMindenesetre ez is jó példa arra, hogy a gyógyfürdőkben elérhető rehabilitációs kezelések mennyire hatékonyak lehetnek. Még tavasszal írtunk egy másik esetről, amikor egy 35 éves férfit a hajdúszoboszlói Hungarospa reumatológiai rendelését kereste fel a kiújult gerincsérve miatt. Az orvos súlyfürdőt, gyógymasszázst, víz alatti gyógytornát, valamint az első időszakban egyéni gyógytornát írt elő a számára. A kezelés eredményeképpen a férfi megúszta a műtétet és újra munkába tudott állni.

Hungarospa gyógyfürdő gerincsérvRáadásul az év elején nem más, mint a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, Czeglédi Gyula is igénybe vette a rehabilitációs kezeléseiket. Ahogy akkor írtuk, Bypass-műtétje után rendszeres gyógytornával segítették a felépülését.

Hungarospa gyógykezelés