A Travelo turisztikai híroldal összeállítást közölt az öt legjobb hazai wellness szállodáról. Az ötből három a termálfürdőjéről ismert településen található. Sárvári, egerszalóki és hévízi hotelt soroltak a legjobbak közé.

Sárváron a viszonylag új építésű Spirit Hotel Thermal Spát említették. Az ötcsillagos hotel 2011-ben megkapta a legjobb hazai wellness és spa szállodának járó díjat. Nemzetközi elismerést is sikerült bezsebelniük, hiszen még 2010-ben nekik ítélték a Best Destination Spa nagydíjat is. A Spririt Hotel mellett külön gyógykutat fúrattak, így saját vizükkel tudják megtölteni a termálmedencéiket. A szállodában pedig külön gyógyászati részleg is üzemel. “A Spirit wellness részlege olyan szempontból talán túl szépre is sikerült, hogy elriaszthat olyanokat, akik inkább feszengenek ilyen környezetben” – említenek egy negatívumot a Travelón.

A legjobbak közé sorolták az egerszalóki Saliris Resortot is. A négycsillagos szálloda 203 szobával rendelkezik. A Saliris wellness/gyógyászati részlege hatalmas, tízezer négyzetméteres. Ebből 1900 négyzetméter vízfelület, 17 kül- és beltéri medencével, gyógyászati részleggel és egy Magyarországon egyedülálló sódombbal. A Travelo szerint a szálló negatívuma ez: “a hotel a városi fürdőre épült rá, a szálló vendégeinek osztoznia kell mindazokkal, akik belépőt váltanak a fürdőbe”. Mondjuk aki esetleg tart attól, hogy a hotel vendégeként a nép egyszerű gyermekeivel tömegével fog összefutni, azt megnyugtathatjuk, hiszen korábban egy cikkben már megemlékeztünk arról, hogy az egerszalóki az ország legdrágább termálfürdője.

A Travelo toplistáján szerepel a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa is. A szállodának tavasszal erősítette meg az ötcsillagos minősítését a Hotelstars Union szervezet. Akkor vizsgálták a hotel működési-, valamint kiszolgálási színvonalát, és a Lotus Therme az ehhez szükséges 570 pont helyett 666-ot ért el a felmérésben. A szálloda egyik különlegessége a télen is működő szabadtéri szaunavilág. “Esténként hattól tízig szintip-pop zene mellett lehet fürdeni, ez viszont nem mindenkinek a szíve csücske” – számol be egy szerintük vitatható attrakcióról a Travelo.

A fentieken kívül még egy tarcali és egy vonyarcvashegyi szállót soroltak a legjobb wellness hotelek közé.