Ma már nem esik, ennek örömére burzsujkodtunk egyet és megkerestük a jelenleg Magyarországon elérhető legdrágább termálfürdőt.

Pont egy hete debütált a Termál Online-on egy rendkívül színvonalas, ám gyakorlatilag senki által nem olvasott cikk a hazai termálfürdők belépőjegyeinek árairól. Ebből kiderült, hogy jelen állás szerint a magyarországi átlag termálfürdős belépőjegy ár 1696 forint. A legdrágább fürdőbe az átlagár több mint a kétszereséért, 4500 forintért juthatunk be. Ez a fürdő pedig nem más, mint az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő, amivel a Saliris Resort nevű hotel gyakorlatilag egybeépült. Megnéztük, hogy csak a belépőjegy ilyen drága-e a fürdőben, vagy esetleg a többi szolgáltatás kifizetéséért is mélyen a zsebünkbe kell-e nyúlni.

Maga az egerszalóki építkezésről anno sokat lehetett hallani, ugyanis a beruházó komoly anyagi problémákkal küszködött, így a fürdő átadója egyre későbbi és későbbi időpontra tolódott. A drágaság ugyanakkor valamilyen szinten érthető, hiszen egy országosan egyedülálló sódomb található a fürdő mellett és a végül elkészült főépület is impozáns lett. Ennek ellenére kevés termálfürdőről készülnek olyan előnytelen fotók, mint az egerszalókiról. Ennek tipikus példája az itt látható kép, amelyen úgy néz ki a fürdő, mint egy japán atomerőmű a szökőár után.

Fukusima?

Az árakra rátérve: tehát ha egész nap a termálfürdőben szeretnénk időzni az indulásnak 4500 forint. Két felnőtt, két gyerek felállásban már 12 000 forint a tarifa. Amennyiben otthon hagytuk a törülközőnket és a fürdőköpenyünket, akkor 1000, illetve 1500 forintért bérelhetünk egyet. Egerszalókon számos wellness-szolgáltatás is igénybe vehető. Az olcsóbbak közé tartozik a Spa Kleopátra fürdő, ami 20 perc és 4500 forint. (Tudatlan honfitársaink kedvéért kigugliztuk, hogy mi ez: tejet és mézet öntenek a fürdővízbe).

A híres sódomb

A legdrágább wellness kezelés az úgynevezett Privilege selyem-gyöngy szertartás, aminek 19 000 forintért lehetünk részesei. Ez egyébként 75 percig tart. Nos, a szertartás szó kissé ijesztően hangzik, de ha minden igaz, akkor a gyakorlatban egy gyöngykivonatos krémmel történő kezelést jelent, ami után üde és fiatalos lesz a bőr.

Az Egerszalókon elérhető masszázsok sem az olcsóbb kategóriát képviselik, egy 50 perces gyógymasszírozás például 8000 forintba kerül. Többféle arckezelést is igénybe vehetünk, ezeknél a gyöngyös a legolcsóbb (16 800), a legdrágább pedig kereken 23 000 forint. Igaz, utóbbi 80 percet vesz igénybe.

Mindenesetre most le lehet valamennyit faragni ezekből az árakból, ugyanis nyárra akciót hirdetett a termálfürdő, aminek része, hogy a fenti kezelések árából 15 százalékos kedvezményt adnak.