Az esős idő a termálfürdők vendégeinek sem nagy öröm. Nyilván kisebb szopás, mint egy tó, vagy folyóparti településen kifogni a monszunt, de egy termálfürdős településen üdülve is okozhat gondokat.

Egyrészt akkor, ha az adott termálstrandon nincs fedett rész. Másrészt akkor is problémás lehet a fürdőzők szempontjából, ha van fedett rész, hiszen ilyenkor ezeken a helyeken tömegnyomor alakulhat ki. Arról nem is beszélve, hogy a környező – nem termálfürdős – üdülőhelyekről is megindulhatnak a vendégek a fedett fürdők felé.

Összegyűjtöttünk ezért néhány olyan termál- és gyógyfürdőt, ahol az esős idő is jó eséllyel átvészelhető.

Zalakaros: az elmúlt években fejlesztették a fürdő beltéri részeit, ennek megfelelően viszonylag magas a fedett férőhely. Gondosan el vannak szeparálva a gyógymedencék, a nagy élménymedence és az úszómedence. Ráadásul a kültéri strandról sem kell teljesen lemondani, ugyanis van fedett gyógyvizes medencéjük is.

Sárvár: itt is bővítették a gyógy- és wellnessfürdőt. Egy kifejezetten a családok számára készült új szárnyat nyitottak, tehát vélhetően jobban eloszlik a nép a fedett részen, mint korábban. Amikor nem esik, csak simán rossz az idő, akkor pedig a belső élménymedencéből ki lehet úszni a külső medencerészbe is.

Miskolctapolca: kevés adekvátabb megoldás van esőben, mint egy barlangfürdő. Ugyan Miskolctapolcán is vannak külső medencék, viszont itt bőven találhatók fedett medencék is.

Hajdúszoboszló: azon belül is az Aqua-Palace élményfürdő a tuti választás ilyenkor. Nyolcféle beltéri fürdőjük van: jégbarlang, mozi, Pávai, trópusi, Gangesz, Római, tengeri, barlang.

Budapest – Rudas Fürdő: itt azért nem jelentenek dilemmát a külső medencék, mert konkrétan nincsenek. Apróbb kellemetlenséget ugyanakkor okozhat, hogy éppen felújítási munkálatok zajlanak a Rudas Fürdőben.