• A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába.

  • Ezzel is lehetne motiválni az oltás beadatását.

Flesch Tamás, a MSZÉSZ elnöke ma arról beszélt, hogy nagyon pozitív lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek. “Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba” – nyilatkozta a szakember.

“Nagyon örülnénk, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek már mehessenek szállodába és étterembe” – tette hozzá Flesch Tamás. A szakember kitért arra is, hogy a nyitás ideje az egyes helyeken attól is függ, hogy ki hány dolgozót tartott meg.

“Ha megkapják a kedvező választ a hotelek, azt követően a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne a nyitás” – mondta Flesch.

A magyarországi szállodáknál azonban mindenképpen fokozatos nyitásra számít Flesch Tamás, mert a budapesti hotelek még biztosan nem számolhatnak külföldi vendégekkel, miközben a vidékiek elkezdhetnének dolgozni és bevételt termelni, ha kiszolgálhatnák a védett vendégeket.

Danubius Marina Balaton

(MTI)

Egy friss felmérés szerint egyébként még meglehetősen pesszimisták (vagy éppen realisták) az emberek a nyár előtti utazásokkal kapcsolatban.