• Úgy tűnik, hogy nem veszti el a város a korábban már megítélt, de fel nem használt állami támogatást, amit az uszoda és az élményfürdő tervezésére kaptak.

  • Remélhetőleg most tényleg elindulhat a beruházás előkészítése.

Nemrég írtunk arról, hogy elakadt az évek óta tervezett bajai fürdőfejlesztés. Ennek keretében egy vadonatúj sportuszoda építését tervezték, majd mellette egy szabadtéri élményfürdőt alakítottak volna ki. A feltételes mód azért indokolt, mert bár a város a beruházás előkészítésére korábban 660 millió forint állami támogatást kapott, de az összeget vissza kellett utalni. A központi közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél ugyanis elakadt a projekt.

A ma megjelent Magyar Közlönyben azonban szerepel egy kormányhatározat, ami a bajai sportuszoda és élményfürdő beruházás előkészítéséről szól. Ez alapján úgy tűnik, hogy mégis csak elindulhat a fejlesztés, egészen pontosan annak az előkészítése.

Mint írják: “a kormány (…) felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy – Baja Város Önkormányzatának bevonásával – vizsgálják meg Baja város közigazgatási területén a beruházásra alkalmas ingatlanokat, és a vizsgálat eredménye alapján – a beruházási ügynökség bevonásával – készítsenek előterjesztést a kormány részére a beruházás előkészítésére vonatkozóan.”

A rendelet szerint a kiutalt, de fel nem használt összeg újra rendelkezésre fog állni:

“felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a bajai sportuszoda és élményfürdő fejlesztése beruházás előkészítésének a beruházás előkészítési alapból (…) valamint az összeg fel nem használt és nem rendeltetésszerűen felhasznált részének visszafizetése tekintetében”.

Bajai uszoda és élményfürdőKorábban egyébként úgy tervezték, hogy az új fedett uszodában két úszómedence, tanmedence, wellness részleg kaphat helyet. A kültéri élményfürdőben pedig élménymedence, hullámmedence, gyermekmedence létesült volna.