Az úgynevezett Kleopátra fürdők egyik altípusa a kecsketejes fürdő. (A Kleopátra fürdőről szóló cikkünket ide kattintva találja). A kecsketej felhasználásával készült wellness-fürdőknek elsősorban a bőrre van kedvező hatásuk. A tapasztalatok szerint simábbnak, puhábbnak érezni a bőrt egy ilyen fürdőzés után. Ami nem csoda, hiszen hidratáló, bőrregeneráló hatású, ezért kifejezetten alkalmas a száraz, ekcémás bőr kezelésére.

Kifejezetten magas a zsírtartalma, ráadásul még a tehéntejnél is jelentősebb a kalcium, a magnézium, a kálium és a foszfortartalma. Sok esetben mézet is kevernek az ilyen fürdőkhöz a még kedvezőbb hatás elérése érdekében, hiszen így további értékes enzimek és ásványi anyagok kerülhetnek a fürdővízbe. A kecsketejet egyébként nem csak fürdőként alkalmazzák a szépségápolás terén, hanem számos kozmetikum alapanyagául is szolgál.

Hogyan néz ki a kecseketejes fürdő? A TV2 egyik műsorában egy wellness-centrumba látogatott el a Mokka műsorvezetője, Tatár Csilla, ahol kecsketejben is megmártózott.