• Három ütemben újul meg a Csillaghegyi Strandfürdő, amire több mint hárommilliárd forintot költenek.

  • Gyermekélményfürdő és szaunavilág is lesz a megújuló fürdőben.

Még kora tavasszal került szóba egyik cikkünkben a Csillaghegyi Strandfürdő tervezett felújítása. Kiderült, hogy már idén elkezdődhet a fürdő teljes körű felújítása, átépítése. Ezek inkább amolyan wellness-jellegű fejlesztések lesznek, ugyanis a Csillaghegyi nem gyógyvizes fürdő, hiszen a vízellátását egy jó minőségű ásványvízforrás biztosítja. Év elején úgy volt, hogy két ütemben valósul meg a modernizálás, ebből az első 2,2 milliárd, a második 700 millió forintba kerül, azaz összességében ez lesz az egyik legnagyobb fővárosi fürdőfejlesztés.

A Figyelő Online foglalkozott a Csillaghegyi Strandfürdő átépítésével, s mint megtudták, most írták ki a közbeszerzési pályázatot. Ez azt jelenti, hogy amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor már idén decemberben megkezdődhetnek az építési munkálatok. A Figyelőnek nyilatkozott Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, aki reméli, hogy idén utoljára kellett felállítaniuk téli sátrat a csillaghegyi úszómedencéje fölé. A sátorfedés ugyanis rendkívül gazdaságtalan, szökik belőle a meleg, így évi 100 millió forintért gyakorlatilag a domboldalt fűtik.

Kiderült az is, hogy a két fejlesztési ütemből három lesz. Az elsőben jövő szeptemberig felépül az új fedett uszoda. A bejárati csarnok, az öltözők és egyéb kiszolgálóhelyiségek viszont valószínűleg ekkorra még nem készülnek el, ezek ugyanis az ásványvízpalackozó helyén lesznek, ami csak májusban költözik el. A következő ütemben, 2017 tavaszáig a fitnesz és wellness részleg épül fel, majd az utolsó ütemben – 2017 végére – a gyermekparadicsomot és a szaunavilágot adják át.

Csillaghegyi StrandfürdőJelen állás szerint a teljes beruházás költsége magasabb lesz, mint a korábban kalkulált 2,9 milliárd forint, a Figyelő cikke szerint ugyanis ez meg fogja haladni a hárommilliárd forintot. A fővárosi fürdőket üzemeltető társaság ezt a költséget a nyeresége visszaforgatásával, valamint bankhitelből fedezi.

A Csillaghegyi Strandfürdő egyszer a Szomszédokban is feltűnt. Ide kattintva megnézheti, hogy mi történt a Csillaghegyiben Mágenheim doktorral.