Fürödjön akratotermás vízben, ha még nem tette. Amennyiben ez nem vonzza, akkor menjen inkább Gödre, mert az amúgy is olcsóbb.

Pünkösdfürdő: ha egyszerű hévízre vágyik

A Termál Online ezen a hétvégén az észak-budapestieknek kedvez. A főváros budai oldalának legészakibb meleg vizű fürdőhelyeit ajánljuk: Pünkösdfürdőt és a Római Strandot. A két fürdő a mélyben hasonló forrásból táplálkozik, így vizük is majdnem azonos. Nem gyógyvíz, nem is termálvíz, hanem a hivatalos megfogalmazás szerint egyszerű hévíz, ami ezeken a helyeken feltör. Geológusok ezt akratotermának is nevezik. Az ilyen vizek lágyabbak, ami azt jelentik, hogy a „hagyományos” termálvizekhez képest jóval alacsonyabb az ásványianyag-tartalmuk.

A két fürdőhely közül Pünkösdfürdő a nyugisabb, az élménymedencével is rendelkező Római Strand pedig az aktívabb időtöltés híveinek ajánlható.

A Termál Online-on rövidebb összefoglalót olvashat a Pünkösdfürdői Strandról és a Római Strandfürdőről is.

Amennyiben Budapest közigazgatási határain kívül keres hétvégi fürdőhelyet, akkor menjen Gödre. Már, ha nem óriáscsúszdára és sodrófolyós élménymedencékre vágyik. A Gödi Strandfürdőben ugyanis két medence közül lehet válogatni, egy nagyobból és egy kisebből. Előbbiben melegebb, utóbbiban hidegebb a víz. A Gödi Strand azoknak ajánlható, akiknek nem jön be a Pünkösdfürdő és a Római Fürdő lightos hévize, Gödön ugyanis elismert gyógyvízben lehet fürdeni.  Itt ennél részletesebb információkat is olvashat a gödi termálról.

Piszkos anyagiak

Gödi Strand: racionális fürdőzőknek

Ami a belépőjegyeket illeti, a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-nek hagyományosan vastagon fog a ceruzája. Ahhoz képest, hogy sem a Pünkösdfürdő, sem a Római Fürdő nem kínál igazi attrakciókat, nem olcsó a bejutás. A Pünkösdfürdői Strandra egy felnőtt belépőjegy hétköznaponként 1600, hétvégén 1700 forintba kerül. A gyermek, diák, nyugdíjas triónak ugyanez 1100 és 1200 forintját emészti fel.

A Római Fürdőt magasabban pozicionálják, ami a jegyárakban is megmutatkozik. A teljes árú belépő 2100 forint hétköznap, hétvégén pedig 2200. A kedvezményes korosztályoknak ugyanez 1500, függetlenül attól, hogy hétvége, vagy hétköznap van.

A Gödi Strand már elfogadhatóbb ár-érték arányt kínál. Egy felnőtt napijegyért 1100 forintot kell leszurkolni a pénztárosnak. Gyerekeknek és nyugdíjasoknak ugyanez 650 forintba kerül és a hétvégékén beeső vendégeket sem sújtják büntetővámmal. Lényeg, ami lényeg, Göd nem annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb, menjenek inkább oda.