• Sokan már nyár végén lefoglalták a karácsonyi és a szilveszteri szállásukat.

  • Az elmúlt évek újdonsága, hogy egyre többen töltenék a karácsonyt valamelyik szállodában.

Még olyan 15-20 évvel ezelőtt ezelőtt karácsonykor csak lézengtek az emberek a szállodákban, sok hotelt be is zártak december 24. és 26. között, mert egész egyszerűen nem volt érdemes nyitva lenni. Az elmúlt években azonban amolyan “második szilveszter” lett a karácsonyi időszakból, évről évre egyre több vendég kereste fel a szállodákat. Több olyan, termálfürdő közelében működő hotelről tudunk, ahol már hetekkel ezelőtt beteltek a karácsonyi napok.

Ezt támasztja alá Könnyid Lászlónak, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnökének a nyilatkozata, akit az MTI kérdezett a hotelek karácsonyi és szilveszteri vendégforgalmáról. A szakember szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet. Az idei előfoglalás jóval korábban elindult, már nyár végén érkeztek hírek arról, hogy keresik a vendégek a karácsonyi időszak csomagajánlatait.

Olyannyira, hogy októberben számos szállodában élénkebb érdeklődés mutatkozott a karácsonyi és szilveszteri időszak után, mint az őszi szünet iránt.

Könnyid László kitért arra, hogy vidéken várhatóan eléri a 80 százalékot az ünnepi foglaltság. Ebben nagy szerepet játszik, hogy a legtöbb Budapesten kívüli hotel ismét speciális csomagajánlatokkal készült az ünnepekre, ahol a gasztronómia, a hagyományos magyar ünnepi ízek mellett számtalan zenés program és népművészeti, kézműves foglalkozás várja a vendégeket.

Hévízi Tófürdő télenA MSZÉSZ elnöke hozzátette: Budapest egész decemberben rengeteg vendéget vár, a karácsonyi vásárok híre egyre több turistát vonz a fővárosba. A budapesti szállodák szintén magas foglaltságot várnak az ünnepi időszakban. Karácsony után, a két ünnep között is magas foglaltságra számítanak a fővárosi szállodák, a szilveszterkor pedig a belföldiek mellett számos külföldi is Magyarországon köszönti az új esztendőt.

A belföldi vendégek növekvő vásárló ereje egész évben érezhető volt, amit a SZÉP-kártya év végén is tovább erősít.

“A digitális megoldásoknak köszönhetően idén rekordot fog dönteni a szállodai ajándékutalványok eladása, a vásárlók között egyre népszerűbb a pihenés és kikapcsolódás ajándékozása” – tette hozzá Könnyid László.

(MTI)

Amennyiben szállodai ajándékutalványt keres, akkor kattintson ide, mert tudunk egy egész jó ajánlatról.

A Hungarospa fürdőkomplexum ajándékutalványa pedig fürdőbelépőre, a tb-kezelések önrészére és szállásdíjra egyaránt felhasználható. Erről további információkat olvashat ide kattintva.