• Az új fedett élményfürdő, valamint a teljesen felújított uszoda mellett más újdonságok is lesznek a Zsóry Fürdőben.

  • Új bejáratot és játszóteret is kialakítottak.

  • Parkosítanak és szökőkutakat is építenek.

Bő két hete írtunk arról, hogy elkészült a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő új részlege, ami a felújított uszodát, valamint egy teljesen új élményfürdőt foglal magában. A fürdő terheléses próbaüzeme azóta is tart, ezért egyelőre még mindig nem lehet tudni, hogy a vendégek mikortól látogathatják az uszodát, illetve az élményfürdőt.

Ma a Mezőkövesdi Tv közölt egy tudósítást a fürdőfejlesztésről, s ebből kiderült néhány új információ is. Az élményfürdőnek köszönhetően a Zsóry Fürdő teljes vízfelülete 400 négyzetméterrel bővül. Az új részlegben 12 pezsgőágy, három nyakzuhany mellett egy új hullámfürdő is épült. (Ez a lenti képen az a medence, amelynek a közepén egy piros „labda” van, ez a labdaszerűség fogja majd a hullámokat kelteni).

Zsóry Fürdő élményfürdőA három új csúszda közül a kék színű indul a legmagasabbról – 6 méterről –  a piros családi csúszdát pedig egyszerre többen is használhatják. Változást jelent, hogy a szaunát az uszoda hátsó részéből átköltöztették a bejárathoz, a felszabadult helyen pedig egy vizesblokkot alakítottak ki. Az élménymedence mélysége 125 cm, a hullámmedencénél ugyanez 135 cm, az uszoda a sekélyebb oldalon 110 cm, a másik oldalon 180 cm mély.

Nem csak a fürdőn belül lesznek újdonságok, illetve fejlesztések. Az uszoda mellett ugyanis építettek egy EU-szabványoknak megfelelő játszóteret. Az uszoda és a játszótér szomszédságában hamarosan egy szökőkutat is kialakítanak. Lesz egy másik szökőkút is, méghozzá a nosztalgia medencénél.

Mindezek mellett a strandi részen kiszélesítették a járdákat, felújították a parkot, amit öntözőrendszerrel is felszereltek. Az Olajfa út felőli oldalon egy kisbejárat is épült, ami majd a főszezonban tehermentesítheti a főbejáratot.

A további információkat is tartalmazó teljes tudósítást megtekintheti a lenti videón.