• A bükkszéki óvodások minden héten egy napot a helyi termálfürdőben töltenek.

  • Nem véletlen, hogy alig kapta el valaki közülük az influenzát.

  • Idén májusban fontos jubileumot ünnepelnek Bükkszéken.

Az elmúlt héten a Bükkszéken található fürdőről közölt egy cikket a Heves Megyei Hírlap. Ebből kiderült, hogy az Egertől 22 kilométerre található, kevesebb mint 700 lakosú község termálfürdője a téli időszakban is egyre népszerűbb. Tavaly 130 ezer vendég fordult meg a fürdőben, s ilyentájt is naponta 200-230-an váltanak belépőjegyet. Hétvégenként pedig még ennél is többen, pláne akkor, amikor éjszakai fürdőzést is tartanak.

A megyei lap munkatársa megkérdezte Forgó Jánost, a fürdő igazgatóját, hogy nem jelent-e problémát számukra a sok környékbeli termálfürdő (elég csak Egerszalókra, vagy Demjénre gondolni). Az igazgató viszont nem tart a konkurenciától és attól, hogy elpártolnának tőlük a vendégek. Méghozzá azért nem, mert aki megtapasztalja a bükkszéki Salvus víz jótékony hatását, az attól kezdve ragaszkodik hozzájuk. (Egy korábbi összeállításunk szerint egyébként itt található az ország legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize).

Az újságíró látogatásakor pont a bükkszéki fürdő inhalatóriumában énekeltek a helyi ovisok. Mint kiderült, az óvodásokat minden kedden elviszik a fürdőbe, ahol a gyerekmedencében pancsolhatnak, illetve az inhalatóriumban élvezhetik a porlasztott Salvus víz jótékony hatását. Zagyva Ferencné óvodavezető szerint ennek is köszönhető, hogy a bükkszéki ovisok közül alig valaki kapta el az influenzát.

BükkszékfürdőA óvodavezető egyébként egy személyben polgármester is, amit társadalmi megbízatásban lát el. Korábban főállású polgármesterként dolgozott, viszont amikor félő volt, hogy megfelelő képzettségű szakember hiányában be kell zárni az óvodát, akkor visszatért az eredeti szakmájához.