• A mezőkövesdi termálfürdőben zajló felújítási munkálatok nem fogják zavarni a vendégek pihenését.
  • A nyári strandszezon kezdetéig fokozatosan nyitják meg a medencéket.
  • A fürdő igazgatója elmondja azt is, hogy terveznek-e idén nyáron áremelést.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő nyári terveiről készített egy riportot a helyi televízió. Vámos Zoltán fürdővezető elmondta, hogy a létesítményben zajló beruházás jelenleg csak az uszodát érinti, így lényegében zavartalanul pihenhetnek a fürdőbe látogató vendégek.

A fürdővezető az idei nyár tekintetében a tavalyinál jobb vendégforgalomra számít. A 2014-es szezonnal kapcsolatos terveiket ugyanis keresztülhúzta a rossz időjárás. Vámos Zoltán szerint jól jellemzi a tavalyi nyarat, hogy nem volt egyetlen kánikulai hét sem, ami sok embert a fürdőbe csábíthatott volna.

A Zsóry Fürdőben május elseje és a tanítási szünet kezdete között amolyan előszezoni időszakot tartanak. Feltöltötték a régi ikermedencét, üzemel a gyógymedence rész, a sekélyebb vizű és az élménymedence rész is. Ilyenkor még nem szokott igény mutatkozni a kinti gyermekmedence igénybevételére, ezért azt a gyermeknap tájékán fogják csak üzemkész állapotba hozni. Május végére feltöltik a hullámmedencét is, számítanak ugyanis „korán érkező” lengyel vendégekre, akik ezeket a hűvösebb vizű medencéket is kedvelik. Június közepén pedig üzembe helyezik a körmedencét is.

Mezőkövesdi termálJó hír, hogy idén nem vezetnek be szezonális jegyet, azaz a nyári időszakban nem alkalmaznak magasabb jegyárakat. Ez 1700 forintos felnőtt jegyet és 1500 forintos gyermek és nyugdíjas belépőket jelent. A helyi lakosok pedig kedvezményes áron válthatnak belépőt.

Nyáron számos program is lesz a fürdőben. Ezek közé tartozik a fürdőfesztivál, amit július első hétvégéjén tartanak és már biztos, hogy ott lesz a fellépők között a Hooligans együttes, de lesznek gyermekprogramok is. Ezen felül terveznek egy egészség napot és éjszakai fürdőzéseket is. Az utóbbiakat igyekeznek zenés programokkal összekötni. Érdekes módon a sportprogramokkal összekötött éjszakai fürdőzések nem voltak annyira népszerűek, ezért ilyenek idén nem rendeznek.

Itt megtekintheti a teljes videót.


A szénsavas fürdő gyógyhatásáról szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.