A Zsigmondy Klubkártya révén 2014-ben is 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók belépőjegyek a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdőbe.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tavaly jelentette be, hogy 2013-ban elindítanak egy kedvezményekre jogosító klubkártya programot. A Zsigmondy Klubkártya két budapesti gyógyfürdőbe, a Gellértbe és a Széchenyibe biztosít kedvezményes belépési lehetőséget. Az akcióval a fürdőüzemeltető társaság célja az volt, hogy a magas jegyárak miatt leginkább a külföldi vendégek által látogatott két gyógyfürdőbe több hazai vendéget csábítsanak.

A klubkártya sikeres volt, ezért jövőre is folytatódik az akció. A Zsigmondy kártya éves díja továbbra is 5000 forint, amelynek révén 50 százalékos kedvezménnyel váltható 3 órás belépőjegy a két említett gyógyfürdőbe.

Széchenyi Gyógyfürdő (fotó)A következőket érdemes tudni a kedvezményre jogosító kártyáról:

Naponta egy alkalommal használható a Gellért, vagy a Széchenyi Gyógyfürdőben. Napi többszöri használat esetén letiltják a kártyát!

– Az így vásárolt belépőhöz kabinjegy is igénybe vehető, de az után teljes árat kell fizetni.

– A 3 órás tartózkodási időt túllépő vendégek pótdíjat kötelesek fizetni, amelynek mértéke a kedvezményes jegyár és a hétvégi jegyár közötti különbség.

– A kártya személyre szól, eladni nem lehet, egy fürdővendég egy naptári évben csak egy kártyát használhat.

– A klubkártya 2014. december 31-ig érvényes.

– A kártya személyesen igényelhető a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán: 1138 Budapest, Népfürdő utca 38. A személyes ügyintézés hétfőtől szerdáig 9:00 és 16:00 között, csütörtökön 9:00 és 18:00 között, pénteken 9:00 és 13:00 között biztosított. Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-1-452-4569. Fényképet a helyszínen készítenek.

– Akinek már idén is volt ilyen kártyája, az december 31-ig tudja meghosszabbítani az érvényességét. 2014. január elsején a meg nem hosszabbított kártyákat érvénytelenítik.

Kiről kapta nevét a klubkártya?

Zsigmondy Vilmos bányamérnök az 1800-as évek második felében az artézi kutak fúrásának tökéletesítésében és hazai elterjesztésében szerzett hírnevet. A nevéhez kapcsolódik a margitszigeti, a félixfürdői kutak fúrása, és azt a termálkutat is ő fedezte fel, amelyre alapozva felépült a Széchenyi Gyógyfürdő.