• Egy új vendégkört hozhat Zalakarosnak és az ottani fürdőnek a már épülő négycsillagos szálloda.

  • A hotelnek közvetlen kapcsolata lesz a termálfürdőhöz.

Százezer új vendégéjszakát hozhat Zalakarosnak a leendő négycsillagos szálloda – olvasható a Zalakarosi Krónika című helyi újság legutóbbi számában. A zalakarosi termálfürdő déli bejárata és az Art Hotel közötti területen már el is kezdődtek a földmunkálatok. A Park Inn lánchoz tartozó szálloda 236 szobás lesz és közvetlen gyalogos híd fogja összekötni a fürdővel. A hotelben konferencia termeket, éttermeket és wellness-részleget is kialakítanak. A budapesti és a sárvári után ez a szálloda lesz a Park Inn lánc harmadik magyarországi tagja.

“Várhatóan Zalakarosnak évi legalább százezer vendégéjszakát és több mint száz új munkahelyet, több tízezres nagyságrendű fürdőbelépést létrehozó fejlesztésről beszélhetünk a szálloda esetében, amely egészen más vendégkört céloz meg, mint ami eddig megfordult a városunkban. A megvalósítandó szálloda stratégiai szerepet tölthet be a fürdő életében és a település turizmusában is” – nyilatkozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere a beruházás kapcsán.

ZalakarosFitneszpark a termáltó mellett

Szintén a zalakarosi helyi újságban írják, hogy a tavaly átadott termáltó és az ökopart részeként egy felnőtt fitneszparkot is kialakítottak. A parkban derékmozgató, lábizom erősítő, mozgáskoordinációt javító, karizom mozgató, sífutó, gyalogló, vállízület gyógyító és masszírozó edzőgépeket helyeztek üzembe. Mindegyik eszközhöz leírás is tartozik, amelyből a vendégek megtudhatják a gép helyes használatát és a testre gyakorolt hatását.

A Zalakaroson tervezett gyógyhelyi fejlesztésről ide kattintva olvashatja korábbi cikkünket.