• Két év múlva ilyenkor már üzemelni fog az üdülőhely új pályaudvara.

  • Máshová érkeznek a távolsági és a keszthelyi járatok.

  • Lesz helyi járat is.

A Hévíz Televízió Döntés után című műsorának vendége volt Papp Gábor, az üdülőhely polgármestere, aki többek között a buszpályaudvarral kapcsolatos terveikről is beszélt. A pályaudvar kérdése régóta foglalkoztatja a hévízieket, hiszen sokan szeretnék, ha nem a városközpontban lenne ez a létesítmény. Viszont a vendégek igénye miatt fontos, hogy a buszpályaudvarról könnyen megközelíthetők legyenek a szálláshelyek, vagy éppen a Tófürdő.

A terv az, hogy kétpólusú lesz a hévízi buszközlekedés, a városon belüli mozgást pedig helyi járat fogja segíteni. Az új nagy pályaudvart a Spar szupermarkettel szemközti területen építik fel. Ide fognak érkezni, illetve innen fognak indulni a távolsági járatok. A közelmúltban megépült alpályaudvar a Hévíz és Keszthely közötti helyközi forgalmat szolgálja ki, a helyi járat pedig összeköti a két a pályaudvart. A fejlesztést pályázati forrásból, a regionális volántársasággal együttműködve tervezik megvalósítani.

A jelenlegi buszpályaudvar egyébként meglehetősen koros. A Foretpanon egy 1957-ös fotósorozatot is találni róla.

Hévíz buszállomásHévíz buszpályaudvarHévíz buszpályaudvarA mostani pályaudvar területét a gyógyhelyfejlesztési pályázatból alakítaná át Hévíz. A gyógyhelyfejlesztésről szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.

A buszpályaudvar helyén lévő új térnek és az új pályaudvarnak 2018 márciusára kell elkészülnie. Ez azt jelenti, hogy az építkezés döntő része a 2017-ben fog megvalósulni.

Itt megnézheti a teljes videót. Papp Gábor ebben kitért a repülőtér helyzetére és a többi hévízi fejlesztésre is.