Két év után ismét nevet vált a Zalakaros központjában található négycsillagos hotel. A Hunguest Hotels helyett új üzemeltetője lesz a szállodának.

A Hunguest Hotels által kiadott közlemény szerint a jelenleg Hotel Damona nevet viselő – általuk üzemeltetett – szálloda május elsejétől már nem lesz tagja a láncuknak. 2012-ben a hotel korábbi tulajdonosa, a CIB Lízing Zrt. bízta meg a Hunguestet az akkor MenDan nevet viselő szálloda üzemeltetésével. Azonban mostanra új tulajdonosa lett a szállodának, ezért április 30-án a Hunguest üzemeltetési szerződése megszűnik.

Aqualand Damona

A Damona/MenDan wellness-részlege.

„Köszönjük az együtt töltött időt, köszönjük utazási partnereinknek az együttműködést, törzsvendégeinknek, hogy vendégeink voltak a Damonában is, és köszönjük az egykori MenDan személyzetének, hogy a Damonában is velünk dolgoztak” – olvasható a Hunguest Hotels közleményében. A szálloda májustól a MenDan Magic Spa & Wellness Hotel elnevezést fogja használni.

2012-ben a MenDan-ügy meglehetősen nagy vihart kavart. Az akkori üzemeltető ugyanis sérelmezte, hogy a CIB Lízing kitessékelte a hotelből és bíróságon támadta meg a döntést. Egy mellékszála is akadt a történteknek, ugyanis a Club MenDan apartmanházban korábban üdülési jogot vásárlók egy wellness-kártyát is kaptak, amivel elvileg 99 évig külön térítési díj nélkül használhatták volna a MenDan Hotel wellness-részlegét. Az üzemeltetőváltás miatt azonban ezek a kártyák használhatatlanná váltak. Annak idején még blogot, és Facebook oldalt is indítottak a háborgó üdülési jog tulajdonosok.