Félmilliárd forintos beruházást valósítanak meg a Berekfürdőn található termálfürdőben. Megújul a bejárat, a fedett rész, valamint egy új élménymedence is épül.

A következő egy év során alapvetően megváltozik a fürdő arculata – olvasható Berekfürdőről az Új Néplapban. A megyei napilapban a termálfürdőt üzemeltető Berek-Víz Kft. ügyvezetője, Torkos György nyilatkozik a terveikről. A szakember elmondta, hogy szeretnék megőrizni a fürdő csendes, nyugodt arculatát, ami a fő vonzerejüknek számít. Ugyanakkor ettől függetlenül a szolgáltatásaik színvonalát muszáj folyamatosan javítaniuk.

Berekfürdői termálfürdő

Gyógyvizes medence Berekfürdőn

Ezek közé tartozik, hogy a szezon kezdetére megújulnak a strandmedencéik. A téli hónapokban felújították a fürdőhöz tartozó kemping faházait, valamint a panziót is. Mindemellett a belső tó iszapkotrását is elvégezték. A fürdőben pedig új, mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető öltözőket és mosdókat alakítottak ki.

A Berekfürdő arculatát érintő beruházás részeként hamarosan teljesen átépítik a régi bejáratot, valamint a régi fedett medencét, ahol korszerű gyermek- és vízi torna medencét fognak kialakítani. Szintén a küszöbön álló megújulás része lesz az új, 500 négyzetméteres szabadtéri élménymedence is. A félmilliárd forintos beruházás nagyrészt még az idén befejeződik. A fejlesztés 60 százalékát egy korábban elnyert uniós pályázatból finanszírozzák.