• Hamarosan befejeződik egy kisebb fejlesztés a fedett fürdőben.

  • A következő években egy új élményfürdőt is építenének.

  • Fejlesztenék a település központját is.

A Karosi Krónika című helyi lap legfrissebb számában több zalakarosi fejlesztésről is írnak. Ezek között van olyan, ami hamarosan megvalósul: még a tavasszal befejezik a termálfürdő fedett részében található vizesblokk felújítását. Az akadálymentesítetté váló részlegre 40 millió forintot költenek.

A következő – 2020-ig tartó – uniós fejlesztési ciklusra számos terve van a városnak. Szeretnének kialakítani egy gyógyüdülőhelyi központot és fejleszteni a gyógyhelyi közparkot. Folytatnák a termáltó és a köré épülő közpark kialakítását, hogy minél vonzóbb lehessen a turisták számára. A termálfürdőt érintő fejlesztések közé tartozik egy új élményfürdő csarnok építése, de szóba került a gyógycentrum felújítására is.

Zalakarosi gyógyfürdőMindezeket segítheti az, ha valóban megvalósul az a tervezet, hogy a hazai gyógyhelyek fejlesztésére külön központi forrást hoznak létre. Erről még 2013 végén írtunk először. Az akkor meghirdetett turizmusfejlesztési koncepcióban ugyanis szerepel, hogy a minősített gyógyhelyek közül elsősorban azok a települések lehetnek a további fejlesztések helyszínei, ahol nemzetközi jelentőségű fürdő található. Márpedig ebbe a sorba tartozik Zalakaros is.