• Különleges termálfürdőket mutatunk Peruból, Lengyelországból és Oroszországból.

  • Az első magas hegyek között, a második sípálya mellett, a harmadik pedig Szibériában található.

Peru

Az talán közismert, hogy Peru egyik legjelentősebb turisztikai látványossága a Machu Picchu (azaz Öreg Csúcs). Az viszont már talán nem annyira köztudott, hogy az Inka romváros közelében egy kénes vizű termálfürdő is működik. Méghozzá nem is akármilyen, hiszen egy szűk, lépcsőzetesen kialakított helyre van beszorítva maga a fürdő. A kis medencék nem túl divatosak, de valóban egészen egyedi fürdőről van szó.

Perui termálfürdő

Lengyelország

Lengyelországot valahogy nem kapcsolja össze az ember a termálfürdőkkel, pedig ott is találhatók meleg vizű fürdőhelyek. Az egyik ilyen a Terma Bialka, ami egy Zakopane közelében fekvő kistelepülés határában, közvetlenül egy sípálya mellett fekszik. Idén lesz 4 éves a fürdő, ennek megfelelően meglehetősen modern kialakítású. A fedett részben többféle medence, szaunavilág működik, de néhány kültéri medencét télen is üzemeltetnek.

Lengyelországi termálfürdő

Oroszország

A Szibériában található Tyumeny városban ma -7 Celsius-fok van, de az előrejelzések szerint a következő napokban -10 Celsius-fok körül lesz a nappali csúcshőmérséklet. A település melletti üdülőövezetben lévő termálfürdő viszont ilyenkor is zavartalanul üzemel. Sőt, a kültéri medencék még akkor is használhatók, amikor a kinti hőmérséklet -30 Celsius-fok alá süllyed.

Szibériai termálfürdő