• Piramis formájú termálfürdő épül Demjénben.

  • Az építtető cégé a három demjéni termálkút egyike.

  • A demjéni vizet átvezetik Egerszalókra is.

A fürdők tekintetében a Heves megyei Demjénben úgy zajlanak az események, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Január végének nagy híre volt, hogy a meglévő termálfürdő mellett megnyílt a barlangfürdő. Most pedig egy újabb demjéni fürdőépítésről közölt fotót a Blikk.

Demjén Piramis FürdőAzt írják, hogy a 240 tonna különleges betonból készülő piramisformájú építményben gyógyvizes medencék lesznek, amelyek a tetőablakokon keresztül természetes fényt fognak kapni. Elsőre azt hittük, hogy a Blikk biztos valamit félreértett, de nem. Némi kutakodás után egy videót is lehet találni az építkezésről, az ezen látható légi felvételek alapján nem önálló fürdőről lehet szó, hanem egy olyan szálláshelyről, amelynek ez a piramis lesz majd a fürdőrészlege.

Demjén piramisfürdő


A létesítményt a Villgépszer Kft. építi. Márpedig ez a cég arról is ismert, hogy a három Demjén területén működő termálkút egyike a tulajdonukban van. A “Demjén-Kenderföldi” kútból 125 ezer köbméter vizet vehetnek ki évente (összehasonlításképpen: a termálfürdő és a barlangfürdő 181 ezer köbmétert). Jelenleg ezt a vizet már használják is, méghozzá úgy, hogy hőszigetelt vezetékkel átviszik a szomszédos Egerszalókra, ahol az egyik hotel fürdőrészlegébe kerül.

Demjéni termálvíz Egerszalókon

Demjéni termálvíz Egerszalókon