• Mindkettő saját termálkúttal rendelkezik és kemping is tartozik hozzájuk, de csak az egyik üzemel.

  • Az egyiket 550 millió, a másikat 450 millió forintért kínálják.

Néhány éve az ingatlankereső oldalakon még rengeteg eladósorba került termálhotelt, valamint termálfürdőt, termálstrandot is találhattunk. Ezekből jó néhány már gazdára talált, elég csak a dunaújvárosi élményfürdőre gondolni, amit végül az önkormányzat vásárolt meg a pénze után futó banktól.

A legnagyobb ingatlankereső portálon azért még akadnak eladó termálfürdők, Zala megyében mindjárt kettő is. Közös pontjuk, hogy mindkét fürdő egy-egy kistelepülésen található és mindkettőhöz kemping is kapcsolódik.

Az egyik a Zalaegerszegtől 25 kilométerre lévő pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdő, ami utoljára a 2015-ös szezonban volt nyitva. Tavaly arról írtunk, hogy hamarosan új tulajdonosa lehet a fürdőnek, de ez végül kacsának bizonyult. A sportmedencével, élménymedencével, ülőmedencékkel, gyerekmedencével rendelkező fürdőhöz egy 60 lakókocsi-beállós kemping is tartozik.

Pusztaszentlászló termálfürdőEredetileg 660 millió forintért hirdették meg, de egy ideje már 550 millió forintos irányáron kínálják. Remélhetőleg előbb-utóbb már tényleg gazdára talál, mert sokan kedvelték a nyugodt, szép környezetben fekvő termálfürdőt.

Aqua Barbara termálfürdőA másik fürdő helyzete annyiból előnyösebb, hogy jelenleg is üzemel. A Zalakarossal szomszédos Galambokon lévő létesítményről van szó, ahol fürdő, kemping és panzió is működik.

Galambok termálfürdőLogikájában azért annyiban különbözik az Aqua Barbarától, hogy ez elsősorban egy kemping, amihez fürdő is tartozik és nem fordítva. Eleve kisebb is a fürdőrész, mint Pusztaszentlászlón. A fedett fürdőben 34 és egy 36 Celsius-fokos – élményelemekkel felszerelt – termálmedencék, valamint egy hűvösebb vizű, 26 Celsius-fokos úszómedence található.

A galamboki fürdő-panzió-kempinget valamivel olcsóbban, kínálják, mint a pusztaszentlászlói társát, az irányára 450 millió forint.

Zala megye gyógyvizeiről és gyógyfürdőiről itt olvashat.