• Sőt, már a nyitvatartási idő is ismert.

  • Kiderült az is, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fogja üzemeltetni a Dagályt.

Mozgalmas hét áll mögöttünk a Dagály Gyógy- és Strandfürdővel kapcsolatban. Kedden még arról írtunk, hogy a 2016 őszén bezárt és azóta felújított termálfürdő augusztus 10-én már megnyithatja a kapuit. Azonban az átadás-átvétel folyamata nem ment zökkenőmentesen, ezért csütörtök este bejelentették, hogy mégsem nyitnak ki pénteken.

Az előzmények fényében már kicsit bátortalanabbul írjuk, de jelen állás szerint augusztus 17-én fogják megnyitni a Dagályt. A nyitás napjára „látványos és családbarát rendezvényt” is ígérnek. A próbaüzemet állítólag még 17-e előtt elkezdik, ezért jó esély van rá, hogy a vendégek már péntek előtt is kipróbálhatják a fürdőt.

Dagály fürdőA hét elején még arról írtunk, hogy év végéig még a Duna Arénát is üzemeltető Budapest 2017 Nonprofit Kft. működteti a Dagály Fürdőt is, viszont jó esély van rá, hogy a legnagyobb árbevételű hazai fürdővállalat, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. veszi át idővel a Dagály működtetését.

Nos, ezen a téren is felgyorsultak az események, már a nyitástól kezdődően a BGYH Zrt.-vel közösen üzemeltetik a Dagályt. Ez főleg azoknak jó hír, akiknek a Paskál, a Palatinus, a Rudas, a Gellért, vagy  a Széchenyi fürdők valamelyikébe szóló éves-, fél-, vagy negyedéves bérletük van, hiszen ezzel átjárhatnak majd a Dagályba is.

Már lehet tudni a Dagály Fürdő jegyárait is. Ezek egyébként megegyeznek a zuglói Paskál Gyógy- és Strandfürdő áraival:

Hétköznap Hétvége
Felnőtt belépőjegy 2500 2700
Gyermek, diák, nyugdíjas belépő 2100 2300
Családi (2 felnőtt, 2 gyerek) jegy 7100 7700
Családi (1 felnőtt, 2 gyerek) jegy 4600 5000

Már ismert a Dagály nyitvatartási ideje is: reggel 8-tól este 8-ig várják a fürdőzőket.