• A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a tiszakécskei és a kiskunhalasi fürdőben hívták fel a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára.

  • Ajándékokkal jutalmazták azokat, akik tudták a helyes válaszokat a strandolással és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018 nyarán „Nyári vagyonvédelmi strand kampány” néven indított programot a megye valamennyi rendőrkapitányságának bevonásával.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztályának munkatársaival 2018. augusztus 8-án a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben, augusztus 10-én pedig a kiskunhalasi fürdőben lehetett találkozni. A bűnmegelőzési szakemberek a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzésre és a prevenció fontosságára hívták fel a figyelmet.

A fürdőkben 11 órától 14 óráig 15 percenként lejátszottak a hangosbemondón egy vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó hanganyagot, amelyet követően a rendőrök kérdéseket tettek fel. A vagyonvédelmi kérdésre jól válaszolók különböző ajándékot kaptak. A kisebbek lufi, kifestő, toll, illetve zseblámpás kulcstartó közül választhattak, míg a nagyobbak törölközővel, szelfibottal, stresszlabdával vagy szirénázó ajtóékkel térhettek haza a fürdőzésből.

Tiszakécske fürdő rendőrségFelhívták a figyelmüket a következőkre:

– Ha autóval megy, az utastérben ne hagyjon értéket, még üres táskát sem. A csomagtartó sem nyújt 100 százalékos biztonságot.
– Ellenőrizze, hogy lezárta-e a gépkocsit.
– Még rövid időre se hagyjon gyermeket vagy háziállatot a parkoló járműben, mert hőgutát kaphatnak.
– Ha van rá lehetőség, a strand területén helyezze el és zárja le a kerékpárját.
– A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon és egyéb értéktárgy nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj megnézi. Vegye igénybe a strand értékmegőrzőjét.
– Amennyiben gyanúsan viselkedő embert lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek.

Tiszakécskei termálfürdő rendőrségÉs ami a vagyonbiztonságnál is fontosabb:

– Csak kijelölt helyen fürdőzzön. A nem kijelölt szabad vizek még jó úszók számára is veszélyesek.
– Kisgyermeket egy pillanatra se hagyjon felügyelet nélkül a vízparton.

(Police.hu)