• A polgármester szerint van remény arra, hogy 2017-ben már nem lesz zárva az Aqua Barbara termálfürdő.

  • Új tulajdonos nyithatja meg a fürdőt.

Frissítés: a pusztaszentlászlói fürdő 2020-ban nyitott újra.

A Zalaegerszegtől 26 kilométerre, Hévíztől 52 kilométerre található Pusztaszentlászlón az 1960-as években létesítették az első termálvizes strandfürdőt. Ez már régóta nem üzemel, de a 2000-es évek elején egy újabb, modernebb termálfürdő építését kezdték el. Az Aqua Barbara nevet viselő – magántulajdonban lévő – fürdőt végül 2009-ben nyitották meg, 2012-ben pedig fedett résszel bővítették.

Bár elvileg télen is üzemelhetett volna, az Aqua Barbara mindig is csak szezonálisan működött. Tavaly tavasszal pedig nyitás helyett egy rövid közleményt tett közzé a fürdő arról, hogy 2016-ban zárva maradnak. Mint kiderült, a pusztaszentlászlói termálfürdő tulajdonosa belefáradt az üzemeltetésbe és inkább – 660 millió forintos irányáron – túl szeretett volna adni a létesítményen.

Pusztaszentlászló termálfürdőAz eladás időközben megtörténhetett, vagy legalábbis közel állhatnak hozzá, ugyanis a Zalai Hírlapban Pusztaszentlászlóról megjelent terjedelmesebb cikkben erre utal a település polgármestere. „Most olyan információim vannak, hogy új gazdája lesz a fürdőnek, s remélhetőleg kinyit a szezonra. Ha így lesz, ismét rengetegen jönnek a falunkba, hiszen az utolsó évben (2015-ben – szerk.) mintegy 15 ezren látogatták a létesítményt” – mondta Varga János, Pusztaszentlászló polgármestere.

A fürdőbe az utolsó szezonban 2700 forintba került egy teljes árú belépőjegy, a nyugdíjas belépő pedig hétköznap 2000, hétvégén 2400 forint volt. Sokan látogatták az Aqua Barbarát a közeli Zalaegerszegről, de polgármester elmondása szerint egyre több vendégük érkezett az ország távolabbi vidékeiről is.

A zárva tartás ellenére egyébként zavartalanul üzemel a termálfürdő mindkét, Időkép.hu-n lévő webkamerája. Ezeken megnézheti a jelenleg behavazva árválkodó fürdőt.

Pusztaszentlászlói termálfürdő 2017