• December második felében a teljesen megújult termálfürdő terheléses próbaüzeme zajlik, ilyenkor még apróbb hibák kiderülhetnek.

  • A jegyárak januárig akciósak.

December közepe óta látogatható a megújult Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda. A fürdő közel 60 éve üzemel és a tavaly év végén kezdődött felújításnak és átépítésnek köszönhetően mostanra teljesen megújult. Korábban már mutattunk fotókat a termálfürdőről, a cikkünk végén pedig egy friss videót is megtekinthet a létesítményről (időközben a videót sajnos törölték). Kanalasné Donka Erika, üzemviteli vezető néhány érdekességet is elmondott a fürdőről.

Jelenleg a fürdő terheléses próbaüzeme zajlik. Ez lényegében a csongrádi fürdő tesztelését jelenti, ilyenkor még előfordulhatnak rövidebb leállások, hiszen kiderülhetnek hibák, amiket a kivitelezőnek javítania kell. Kanalasné Donka Erika ilyen hibaként említi a lábmosók csúszásmentesítését, illetve kiderült, hogy bizonyos helyekre kapaszkodókat kell pluszban felszerelniük.

A balneoterápiás gyógykezelések átköltöztek a fürdőbe. A gyógykezelések terén újdonság, hogy beszereztek egy iszapfőző üstöt. A kültéri 50 méteres úszómedencét a jövőben sportolók és gyerekek is használhatják az edzéseikhez. Ezt már sokan várják, hiszen jó néhányan az elmúlt időszakban Szentesre jártak uszodába. Jelenleg az úszómedence pályabeosztásairól egyeztetnek.

A próbaüzem annyiból örömteli a vendégek számára, hogy ebben az időszakban – várhatóan az év végéig – olcsóbbak a jegyárak. Ez egészen konkrétan 1000 forintos felnőtt és 700 forintos gyermek és nyugdíjas belépőket takar. Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor januártól lépnek életbe a végleges jegyárak, amiket már publikált a fürdő és ide kattintva találja. Ezekből látszik, hogy a helyi lakosoknak jelentős kedvezményeket fognak nyújtani.