• Megyei értékdíjban részesült a Sárospatakon található Végardó Fürdő, amely országos szinten is a legolcsóbb éves bérletet kínálja.

  • 1959-ben találtak termálvizet a településen, az első medence még fából készült.

Legutóbb múlt hónapban írtunk a sárospataki Végardó Fürdőről, akkor az apropót az jelentette, hogy 2011 után ismét négycsillagos minősítést szerzett a termálfürdő. Most ismét egy jó hírről számolt be a Zemplén Televízió: megyei értékdíjat kapott a sárospataki fürdő az „egészség és életmód” kategóriában.

A cikk végén megtekinthető videóban Benkő Barnabás Zoltánné, a fürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 1959-ben a Bodrog környékén végzett kutatófúrások során találtak termálvizet Sárospatakon. Az első két évben egy fából készült medence jelentette a fürdőt. 1961-ben készült el az első modernebb „meszelt falú” medence a mai strand területén, onnantól kezdve pedig folyamatos fejlődés jellemezte a termálfürdőt.

Végardó termálfürdőÉvente több mint 200 ezren keresik fel a Végardó Fürdőt és az ügyvezető elmondása szerint minden korosztály körében kedvelt a létesítmény. Az idősebbek a termálvizes ülőmedencéket, a fiatalabbak pedig a csúszdás élménymedencét kedvelik, s emiatt nagyon sok családos vendéget fogadnak. A fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik, így hosszabb időszakra is sokan érkeznek.

Apró érdekesség, hogy a Végardó Fürdő kínálja a legolcsóbb éves fürdőbérletet – legalábbis a helyi lakosok számára. Hagyományosan az év első hónapjában lehet megvásárolni az éves bérletet, ami a sárospataki lakosoknak 44 ezer forintba, a sátoraljaújhelyieknek pedig 56 ezer forintba kerül. Ez nagyon kedvező ajánlat azoknak, akik rendszeresen látogatják a fürdőt.