• Lejárt a termálfürdő korábbi minősítése, ezért a szakemberek újból megvizsgálták a Végardó Fürdő szolgáltatásainak színvonalát.

  • Ősszel kapják meg hivatalosan is a minősítést.

Még 2011-ben szerezte meg a Magyar Fürdőszövetség négycsillagos minősítését a sárospataki Végardó Fürdő. Miután ez a cím öt évre szólt, ezért idén új minősítési eljárást kért a Sárospatakon található termálfürdő. A minősítő bizottság tagjai május 31-én jártak a fürdőben és annak ellenére, hogy a korábbinál szigorúbb lett az eljárás, ismét négycsillagos minősítést javasoltak a Végardónak – maximálisan egyébként öt csillag szerezhető.

A szakemberek a fürdők vizsgálatakor pontozzák a környezetet, az infrastruktúrát, a megközelíthetőségét, parkosítását, a gépészeti berendezéseket, a létesítményben dolgozók felkészültségét. Korábban a Fürdőszövetség önállóan adta ki ezeket a minősítéseket, viszont 2014 óta már a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen látják el ezt a feladatot. Az eljárás során pedig úgynevezett Nemzeti Tanúsító Védjegyet szerezhetnek a fürdők.

Végardó termálfürdő

Itt megtekinthetik a Zemplén Televízió tudósítását is a fentiekről.


A sárospataki termálfürdő 2009-ben újult meg. A létesítmény egész évben nyitva tart és nyáron hat medence várja a látogatókat: úszómedence, tanmedence, gyermekmedence, Acapulco élménymedence, termálvizes medence, valamint egy többcélú medence.

A fürdő vízellátását egy 47 Celsius-fokos termálkútból biztosítják, amit a medencékbe érkezve 27-36 Celsius-fokosra hűtenek. A fürdőbe egy napi belépőjegy 1600 forintba kerül, a nyugdíjas és diák belépőjegy 1300 forint, a helyi lakosok pedig kedvezményes áron, 800 forintért válthatnak jegyet.

Végardó termálfürdő

Tavasszal felülvizsgálták a Harkányi Gyógyfürdő minősítését is. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.