• Egytől ötig terjedő skálán minősítik a hazai fürdőket, a Harkányi Gyógyfürdő korábban négy csillagot kapott.

  • Éves ellenőrzést tartottak a fürdőben.

A Magyar Fürdőszövetség szakemberei a napokban ellenőrizték a Harkányi Gyógyfürdőt. A háromtagú delegáció két napot töltött az üdülőhelyen és azt vizsgálták, hogy a fürdő megtarthatja-e a négycsillagos minősítését – írja az Új Harkányi Hírek. A szakbizottság tagjai megerősítették a gyógyfürdő minősítését és dicséreteket, valamint kritikákat is megfogalmaztak.

A szakemberek szerint az elmúlt egy évben sokat fejlődött a Harkányi Gyógyfürdő és a tavalyi javaslataikat is megfogadták. A pontozás során nem is kellett volna már sok a maximálisan elérhető ötcsillagos minősítés megszerzéséhez. Hiányolták viszont a beléptetőrendszert, a szelektív hulladékgyűjtést, továbbá javasolták újabb öltözőszekrények elhelyezését.

Az elmúlt évben 21 fürdő kapta meg a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyét. Az ellenőrzések során külön-külön szempontrendszerek szerint értékeli a strandokat, az uszodákat, az élményfürdőket és a gyógyfürdőket. A szakemberek vizsgálják és pontozzák – többek között – az adott gyógyfürdő környezetét, megközelíthetőségét, infrastruktúráját, a belső parkosítását, a hulladékelhelyezést, a gyógykezelések választékát, de még a fürdő dolgozóinak szakképzettségét és felkészültségét is.

Harkányi GyógyfürdőRákaptak Harkányra a csehek

A legnépszerűbb termálfürdős üdülőhelyek közé tartozó Harkány külföldi vendégforgalmáról közölt egy cikket néhány hete a Dunántúli Napló. Ebben Hegyi Ákos, a gyógyfürdő vezérigazgatója elmondta, hogy számukra kiemelkedően fontos a cseh piac. Kifejezetten sokan látogatnak onnan Harkányba, a fürdő tavaly 100 ezer jegyet értékesített a cseh vendégek számára. Hegyi Ákos szerint a cseheknél továbbra is jellemző, hogy nyáron elküldik az alkalmazottakat üdülni. Példaként említette, hogy külön cég foglalkozik a cseh belügyminisztériumi munkatársak utaztatásával, ami 15 ezer dolgozót – s így egyben turistát – jelent.

A szerbek elsősorban Szegedre, Gyulára és Debrecenbe látogatnak, de a vezérigazgató szerint nyitottak az új célpontok felé is, ezért látnak fantáziát ennek a vendégkörnek a becserkészésében is. Ezt segítheti Harkány egyedi gyógyvize, valamint az, hogy Belgrádtól csupán 3-4 órányi autóútra van Harkány.