• Körbekattintgattuk a termálfürdők webkameráit ezen a hideg nyári hétvégén.

  • A fürdőzők egy részét a szakadó eső sem zavarja.

Az időjárást elnézve nem ez a hétvége lesz a belföldi turizmus ünnepe, s azon belül a fürdők sem ezen a hétvégén érik el a bevételi csúcsukat. Gondoltuk, körbenézünk a termálfürdős webkamerákon, hogy mi a helyzet az ország különböző részein. Ezek alapján néhol a vendégek az eső ellenére is kimerészkednek a szabadtéri medencékbe, de többnyire a fedett épületrészbe, vagy legalábbis a fedett kültéri medencékbe szorulnak vissza.

Mondjuk termálfürdős webkamerákat nézegetni továbbra sem túl egyszerű dolog. Ahhoz képest ugyanis, hogy milyen sok fürdő van az országban, nagyon kevés helyen működtetnek webkamerát. Azon belül pedig még kevesebb kamera ad igazán élvezhető, jó minőségű élőképet. Holott egy webkamera üzemeltetése nem horribilis összeg és jó eszköz lehet ahhoz, hogy kedvet csináljon egy-egy fürdő felkereséséhez.

Kezdjük egy nem termálfürdős webkamerával, mindjárt meg is magyarázzuk, hogy miért. Az Infocam.hu több webkamerát is működtet, de sajnos termálfürdőben egyet sem. Ezen a linken nézhető meg az alsóörsi strandon lévő kamerájuk. Nem túl meglepő módon kacsák és sirályok téblábolnak csak a strandon, az Infocam kamerája inkább azért érdekes, mert látszik, hogy normális minőségben is lehet webes „élő közvetítést” adni, érdemes megnézni a többi kamerájuk képét is.

webkamera AlsóörsSzintén jó minőségű élőképet adnak a Hungary-Live kamerái, ráadásul több fürdőbe is benézhetünk a segítségükkel. Ezek közé tartozik a Zalakarosi Termálfürdő kültéri élménymedencéje, ahol szép számmal vannak vendégek ahhoz képest, hogy szakad az eső. Megnézhetjük az egerszalóki dombot, valamint a Bükfürdői Termálfürdőnek az egyik kiúszó medencéjét, de a háttérben látszik a gyógyvizes medence is. Tavaly volt egy kamerájuk a Miskolctapolcai Strandfürdőben is, de ez úgy tűnik, hogy megszűnt.

webkamera Zalakaroswebkamera BükfürdőJó minőségű képet kaphatunk Demjénből is. A termálfürdő weboldaláról érhető el kamerájuk. Látszik egy pici a fürdőből, a parkolójuk, valamint a környező dombok is.

webkamera DemjénAz Időképen is találhatunk néhány termálfürdős webkamerát. Ezek közé tartozik az Igali Termálfürdőben elhelyezett kamera. Ezen a külső fedett gyógyvizes medence található. A kép elsőre csalóka lehet, mert nem üres a medence, csak éppen felváltva működtetik a medence két felét, s most éppen a kamerától távolabb lévőt használják a vendégek. (A kép készítése után már beüzemelték a kamerához közelebbi részt is).

webcam-igal2016Szintén az Időképen keresztül érhető el a Hévízen lévő kamera is, valamint a szegedi Napfényfürdő Aquapolis kültéri részlegét is itt nézhetjük meg.

webkamera Hévízwebkamera SzegedA Hungarospa fürdőben négy kamera képe közül választhatunk: strand, tengerpart, aquapark, gyógyfürdő. Érthető módon most az utóbbiban vannak leginkább vendégek.

webkamera HajdúszoboszlóA webkamerák általában kültéri képeket mutatnak, ezért is különös a sárvári fürdőben lévő kamera, ahol a belső termálvizes medencét nézegethetjük, sajnos nem túl jó minőségben. Korábban volt egy kamerájuk a családi wellness részlegben is, de az most nem üzemel.

webkamera SárvárVégezetül egy szomorú webkamera. A pusztaszentlászlói Aqua Barbara termálfürdőt az idei szezonban már nem nyitották ki, viszont a két webkamerájuk rendíthetetlenül teszi a dolgát.

webkamera Pusztaszentlászló