• Egy új fejlesztési tervet mutatott be a Hungarospa Zrt.

  • Egészen egyedi, trópusi hangulatú részleggel bővülhet a fürdőkomplexum.

  • Látványtervek és tudnivalók a Tahiti Beach-ről.

  • A cikkből megtudhatja, hogy leghamarabb mikorra készülhet el a beruházás.

Hajdúszoboszló város legutóbbi testületi ülésén a Hungarospa fürdő fejlesztése is a napirendi pontok közé tartozott. Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója mutatta be a strandi részlegükkel kapcsolatos terveiket. Ebben szerepelt a fürdő bővítésének részletes leírása, valamint látványterveket is prezentáltak. (Erről a vezérigazgató a helyi televíziónak is részletesen beszélt, ezt a videót a cikkünk végén megtekintheti).

Az úgynevezett Tahiti Beach részleg az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztésének ígérkezik a Hungarospában. A beruházás szükségességét azzal indokolta Czeglédi Gyula, hogy amennyiben szeretnék a hazai fürdők közötti vezető szerepüket megőrizni, akkor nem állhatnak le a fejlesztésekkel.

Azért a strandfürdői rész bővítésében gondolkodnak, mert a csúcsszezonon kívül alapvetően elegendő a Hungarospa fürdőkomplexum kapacitása. Azonban a főszezonban, amikor hatalmasra duzzad a vendégforgalmuk, akkor szükségük lenne még további vízi attrakciókra.

A tervek alapján a csónakázó tó lenti képen látható része – körülbelül 7-8 ezer négyzetméter – kerülne beépítésre, valamint a mellette lévő partszakaszon valósulhatna meg a fejlesztés. Ez összességében 1,5-2 hektárt vesz igénybe a fürdő 30 hektáros teljes területéből.

Hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőfejlesztésAmit a tervek alapján jelenleg tudni lehet a beruházásról:

– Az új medencék együttes vízfelülete mintegy 2500-2600 négyzetméter lesz.

– A kialakítandó fürdőrész egyszerre körülbelül 1000 vendéget fogadhat.

– A fejlesztés részét képezi az úgynevezett Plitvice medencecsoport, ahol két medence, vízesésfal, teraszos pihenőterület, növényszigetek kapnak helyet.

– A tahiti medence három egységre tagolódik: nagy strandmedencei rész, pihenő és vízi élményelemekkel felszerelt rész, valamint egy vízi bár kap majd itt helyet.

– Amazonas medence és jacuzzi galéria: a medence és a jacuzzi egybe lesz építve és utóbbira lépcsőn lehet feljutni.

– Tavi híd: gyalogos és jármű híd, amely a tó két partját köti össze, magyarán a mediterrán tengerpart felől biztosít átjárást.

– Gyermekmedence: a 3-10 éves korosztály igényeinek megfelelően kerül kialakításra.

– Az új részleg miatt megnövekedett vendégszám a parkoló bővítését is szükségessé teszi, újabb 200 gépkocsi és 5 autóbusz parkolóhelyéről kell gondoskodni.

– Új vendéglátó egységeket is kialakítanak.

Ezeket a látványterveket mutatta be a Hungarospa Zrt.:

Hungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachHungarospa Tahiti BeachMikorra valósulhat meg mindez?

A hajdúszoboszlói képviselő-testület elfogadta a vázlatterveket. A következő fázisban az engedélyeztetési és kivitelezési terveket kell elkészíteniük, ami még ebben az évben megtörténhet. A fürdő vezetősége szerint ideális esetben jövő ősszel kezdődhetnek el a munkálatok és a 2018-as strandszezonban történhet meg a Tahiti Beach átadása.

Hungarospa Tahiti BeachJelenleg nincsenek állami és/vagy EU-s fürdőfejlesztési pályázatok, ezért a Hungarospa Zrt. saját forrásból, illetve hitelből valósítja meg a beruházást. A terveket készítő Varga Sándor kalkulációja szerint egyébként a komplett fürdőfejlesztés 950 millió forintba kerülne. Czeglédi Gyula azonban a helyi televíziónak adott interjújában felhívja arra a figyelmet, hogy a végleges költségek általában magasabbak, mint a tervezői költségbecslés, azaz ténylegesen valamivel több mint egymilliárd forintba kerülő beruházásról van szó.

A Hajdúszoboszló Televízió riportja a tervezett fejlesztésről: