• Nagyon jók a püspökladányi gyógyfürdő adottságai és további fejlesztésekkel sokkal ismertebbé válhatna a fürdő.

  • Ambiciózus tervei vannak az új fürdővezetőnek.

Idén április óta Varga Zsolt személyében új igazgatója van a “Sárrét Kincse” Püspökladányi Gyógyfürdő és Strandnak. Ebből, és az április végi strandnyitás alkalmából közölt a helyi televízió egy rövid tudósítást a fürdőről (ezt megnézheti a cikk végére görgetve).

A fürdővezető mostani megbízatása előtt a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdőben dolgozott és számos terve van a püspökladányi fürdővel kapcsolatban. Az első és legfontosabb feladatuk az, hogy a mai kornak megfelelő legyen az összes medencéjük. A hideg vizes, vízforgatóval rendelkező medencék ennek a kívánalomnak megfelelnek – másképp nem is működhetnének – viszont a két gyógyvizes medencéjük már felújításra szorul.

Varga Zsolt szerint a jövőre nézve jó lenne, ha egy fedett uszodát is ki tudnának alakítani. Erre óriási igény mutatkozik, már csak a környékbeli iskolák részéről is.Püspökladány gyógyfürdőA püspökladányi fürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések elérhetők, de a fürdővezető szeretné, ha jobban nyitnának a wellness- és frissítő kezelések felé. Ez azt jelentené, hogy például új masszázsfajtákat lehetne igénybe venni, akár hétvégén is. Ennek a bevezetését már 1-2 hónapon belül tervezik, azaz a nyár folyamán már elérhetővé válik.

Szeretnének egy szaunavilágot kialakítani, aminek már a helye is megvan. A szaunarészlegben rendszeresen tartanának felöntéseket, s a dolgozók hozzáállását jól jellemzi, hogy jelenleg ugyan nincs ilyen végzettségű szakember a fürdőben, de többen is jelentkeztek, hogy szívesen kitanulnák a szaunamesteri szakmát.

Manapság nagyon nagy a verseny az országban működő termálfürdők között. Ráadásul Püspökladány egy olyan területen fekszik, ahol még ezen belül is komoly versenytársak találhatók. Elég csak arra gondolni, hogy a kisvárostól 26 kilométerre van Hajdúszoboszló, 30 kilométerre Berekfürdő. Sok esetben még a közvetlen környezetében sem egyszerű ismertté válnia egy fürdőnek. Varga Zsolt szerint ezen kellene javítaniuk.

“Ha 5-10 kilométernyire elmegyek a településtől, akkor Püspökladányt már nem a gyógyfürdője miatt említik, hanem mint egy várost, ami vasúti csomópont is” – mondja a fürdővezető, akinek elmondása szerint az ismertebbé váláshoz elengedhetetlenek a fejlesztések, amelyekhez igyekeznek önkormányzati, pályázati forrásokat szerezni.

Amire az újdonsült fürdővezető szerint építhetnek, azok a hatalmas zöldterületeik, náluk akkor sincs tumultus, amikor sokan strandolnak. A vendégek egy jelentős része nem kedveli a hatalmas, zsúfolt fürdőkomplexumokat és kifejezetten a csendesebb, nyugodtabb fürdőket keresi, de ettől függetlenül elvárja a minőségi szolgáltatásokat. Varga Zsolt szerint utóbbiak számára lehet jó választás a püspökladányi fürdő.