• A 80-as évek Hévízét láthatjuk a filmben.

  • A történet szerint titokzatos gyilkosságok történnek a Tófürdőben, aminek két nyomozó próbál a végére járni.

Rutinmunka a címe Bácskai Lauró István filmjének, ami egy gyógyfürdőben és környékén játszódik. Bár a filmben egyszer sem hangzik el Hévíz neve, a felvételekből teljesen egyértelmű, hogy az üdülőhelyen, s azon belül is elsősorban a Tófürdőben forgatott a stáb.

Egyébként sajnos a 92 perces filmben viszonylag keveset látni a korabeli Hévízből, a Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozat rövid felvételein szinte többször szerepel a fürdőhely.

A filmet egyébként a 80-as években forgatták, a pontos évvel kapcsolatban viszont több dátumot is találni, ezek alapján 1982-ben, 1985-ben, vagy 1986-ban készültek a felvételek. Az utóbbit csak azért nem tartjuk valószínűnek, mert a játékfilmet láthatóan nyáron forgatták és 1986 tavaszán történt az emlékezetes hévízi tűzeset, a film viszont azt megelőzően készülhetett.

A film főszereplője Cserhalmi György, de szerepel benne – a teljesség igénye nélkül – Eszenyi Enikő, Dózsa László, Hollósi Frigyes és Pogány Judit is. Egyébként a Rutinmunka – annak ellenére, hogy nem túl ismert – egész jó krimi még mai szemmel is. Sajnos a tévék műsorán ritkán szerepel, régebben az M3 retrócsatornán adták le egyszer-kétszer.

Néhány jelenet a filmből, ahol látható a Tófürdő:

Az egyik jelenetben még a Balaton is látható: