• A gyerekeken keresztül a szülőkre is szeretnének hatni.

  • A programhoz a bükfürdői, a celldömölki, a mesteri, a sárvári, a szentgotthárdi és a szombathelyi fürdők is csatlakoztak.

Immár ötödik éve zajlik „A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas megyében” nevű iskolai program. A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által elindított kezdeményezéshez az ötletet az adta, hogy sokszor észleltek a fürdők használatával kapcsolatos problémákat.

Ide tartoznak a személyi higiénés hiányosságok, a nem megfelelő fürdőruházat, az előfürdő igénybevételének mellőzése, a gyógyvizes medencéknél az életkori korlátozások be nem tartása.

Ezért a megye általános iskolásai számára foglalkozásokat szerveznek, amelyeket a fürdőkben tartott gyakorlati órákkal egészítenek ki. Ebben az ötletgazda partnere a vasi fürdők közül a szombathelyi Vasivíz Zrt., a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a celldömölki fürdőt üzemeltető Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Kft., a Gotthárd-Therm Kft., valamint a Mesteri Termál Kft.

Mindezek révén a gyerekek fürdőzéssel kapcsolatos ismeretei megalapozhatók, illetve bővíthetők, s ennek révén a későbbiekben tudatosabban vehetik igénybe a fürdők szolgáltatásait. Az is cél, hogy a gyerekeken keresztül a szülőkre is hassanak, ezáltal hozzájáruljanak az általános egészségkultúra fejlesztéséhez, a fürdők biztonságosabb használatához.

Bükfürdő Spray ParkA fentiekhez kapcsolódóan a gyerekek számára egy információs kiadványt is összeállítottak, valamint egy rajzversenyt is hirdettek.

Illusztráció: vízi játszótér Bükfürdőn