• Távlatilag egy wellness részleget és fedett fürdőt is kialakítanának, idén pedig a bejáratot és az öltözőket újítanák fel.

  • Tavaly 120 millió forintos beruházást valósítottak meg.

Apránként, de folyamatosan fejlesztik a Bogácsi Termálfürdőt – derült ki abból a cikkből, amit az Észak-Magyarország napilap közölt a borsod megyei településről. Csendesné Farkas Edit, a közel kétezer lakosú település polgármestere a lapnak elmondta, hogy a fürdő esetében idén az öltözők és a bejárat felújítását tervezik. A távlati terveik között szerepel egy wellness részleg, valamint fedett fürdő kialakítása, ám mivel ezekhez biztosítaniuk kell a szükséges önerőt is, ezért csak több ütemben tudják megvalósítani.

A termálfürdőhöz tavaly egy komoly, 120 millió forint értékű beruházás is kapcsolódott, amit teljes egészében saját forrásból valósítottak meg: nyolc régi faházat lebontottak és teljesen új épületeket húztak fel a helyükre. Az új apartmanok télen és nyáron egyaránt használhatók.

Szintén tavalyi fejlesztésük volt, hogy a fürdő hátsó bejáratánál új parkolóhelyeket alakítottak ki. Továbbá a fürdő szálláshelyeinél a gázfűtést kiváltva áttértek a termálhővel történő fűtésre. Hamarosan pedig a fürdővel szembeni parkoló mellett egy termelői piacot is kialakítanak.

A polgármester elmondása szerint még vannak elbírálás alatt álló pályázataik is. Szeretnék ugyanis korszerűsíteni a  rendezvényparkot, valamint kerékpárutakat is létesítenének.

Bogácsi TermálfürdőBogácson egyébként kénes gyógyvíz található. A víz a vizsgálatok szerint mozgásszervi, reumatikus és ízületi problémák, a csontritkulás megelőzése és kezelése, továbbá belsőleg különféle emésztési panaszok esetén hatékony. Hámosító, bőrpuhító hatásának köszönhetően pedig bőrproblémáknál is alkalmazható.